IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Ferrari не броят Tesla за конкурент

Италианците вече работят върху електрическа суперкола

Във Ferrari не броят Tesla за конкурент

Ръководството на концерна Fiat Chrysler Automobiles в лицето на неговия генерален директор Серджио Маркионе реагира доста гневно на журналистически въпрос относно мнението му за динамичните качества на автомобилите на Tesla, съобщава Autoevolution.

Във Ferrari не броят Tesla за конкурент

Босът на FCA буквално е изпаднал в ярост, след като бе запитан дали не се притеснява от факта, че Tesla Model S P100D ускорява от 0 до 96 км/ч по-бързо от Ferrari LaFerrari. Все пак Маркионе е успял да се овладее и да се измъкне с отговора, че първата истинска електрическа суперкола в света ще бъде направена именно от Ferrari и ще отговаря на всички стандарти на марката.

Топ-мениджърът отказа и да разкри как компанията ще направи такъв модел, но от думите му става ясно, че Ferrari вече работи по подобен проект. Най свой ред изданието отбелязва, че италианският производител има солиден опит във Формула 1, където през последните години се развиват хибридни технологии. И някои от тях могат да се използват именно в тази посока.

Във Ferrari не броят Tesla за конкурент

Според информацията на Autoevolution, бъдещата електрическа суперкола на Ferrari ще гони ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 2 секунди. Засега с подобен резултат може да се похвали Tesla Roadster (на снимката), при чиято премиера беше обявено, че нейните показатели ще бъдат около 1,9 секунди.

Снимки: Ferrari, Tesla

Тагове: tesla ferrari
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    хау ( преди 6 години )
    то па дачия въобще не си мисли че ферари е конглокен еле па тесла
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    само да питам тая тесла като има климатик къде е монтиран изпарителя и вентилатора за принудително подаване на въздух и на мъск не му ли светна лампичката да промени дизайна така че да заприлича малко от малко на превозно средство
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    ахахха ( преди 6 години )
    леле мале,:) веселба, ферари сравненоа *** тунинг... е не, тука вече е повече от комично.Диагнозооооо факт си!
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ферари никого не броят за конглокент. Именно това тяхно високомерие създаде Ламборгини, и машини като Форд ГТ40, направени специално за да спукат фераритата на състезания, което и правят.
  • #3
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Тия ферари кои бяха преди японските нисани и хонди с тунинг ги правеха за смях които са 3 поъти по евтини а сега една електричка ги сгъва и нто некви ла ферарита с незнам си кви Ф1 технологии в12 в30 и други корабни двигатели харчещи по 85/10 колкото Ейбрамс!*** комплексара талянски!
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Ceco ( преди 6 години )
    комплексар?
  • #1
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Хе хе хе хеее ( преди 6 години )
    И аз като извадя салфетките в БИАД и Елън Мъск не ми е конглокент, баце!Ха ха хаа - къде бе, жаби? "Кога" по-точно? Правете си комбитата и не се занимавайте с глупостиPSИ бат Серго да се зареди с още транквиланти, за да е готов за следващия въпрос:- Как ще коментирате това, че Roadster II е по-бърз от вашата ел. суперкола?:D