IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фамилията Kia Ceed ще включва 5 версии

Моделът ще има има дори shooting brake вариант

Фамилията Kia Ceed ще включва 5 версии

Kia показа новото поколение Ceed, което ще дебютира на салона в Женева в началото на март, а новият хечбек ще даде началото на още 4 автомобила. Комби версията на Ceed ще се появи заедно с хечбека с пет врати също в Женева, а по-късно се очаква по-интересна вариация на тази тема – shooting brake версия на Ceed, която миналата година беше предсказана от концепта Proceed (на снимката).

Фамилията Kia Ceed ще включва 5 коли

Все още няма информация какви ще са другите членове на моделната фамилия Ceed, които ще се появят в следващите години. Най-вероятно след серийната версия на Proceed ще бъде лансиран кросоувър, базиран на Ceed и ще е с по-скромни размери от Sportage, за да не е пряк конкурент на този модел.

Що се отнася до петия модел, то най-вероятно той ще съвпадне с подсказването на вицепрезидента на Kia, отговарящ за маркетинга, Артур Мартинс. Според него, преди кросоувъра ще видим Ceed GT – по-мощна и спортна версия на хечбека и ще заеме мястото на хотхеча с мощност 204 конски сили със същото име, който е към края на жизнения си цикъл. Но следващият Ceed GT няма да е вариант на Hyundai i30 N с друга емблема.

Според Мартинс, Ceed GT няма да е толкова спортно ориентиран колкото е N версията на i30 с мощност 275 конски сили.

Все още обаче не се знае дали Kia ще предложи и GT версия на бъдещия shooting brake вариант на Ceed, която обещава да е много интересен автомобил.

Тагове: kia kia ceed
0 от 500