IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Yaris стана кросоувър

Под капака му се крие 1,5-литров бензинов двигател с мощност 105 к.с.

Новата Toyota Yaris стана кросоувър

Японската компания Toyota показа кросоувър версия на новия си хечбек Toyota Yaris. Автомобилът е насочен към развиващите се пазари, а вече се появи в Южна Африка.

Новият Toyota Yaris стана кросоувър

Както се вижда от снимките крос-хечбекът, наречен Yaris Cross, получава "мускулести" стилистични промени в екстериора, типични за сегмента. Забелязват се големите черни предпазни кори на колесните арки, както и релсите на покрива.  Размерите на новия автомобил са дължина 4145мм, широмина - 1730 и висомина - 1475 мм. Клирънсът на псевдовсъдехода е 135 мм.

В салона впечатления превят тапицираните с кожа седалки, автоматичният климатроник, двата допълнителни високоговорителя и контрастните червени шевове на волана и скоростния лост. Заслужава да се отбележат също така системата за стабилизация и седемте въздушни възглавници. Автомобилът се стартира безконтактно.

Новият Toyota Yaris стана кросоувър

Под предния капак на Yaris Cross е разположен 1,5-литров бензинов двигател с мощност 105 к.с. Той работи в тандем с 5-степенна механична трансмисия. Японските инженери засега не смятат да монтират вариаторна скоростна кутия.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota yaris
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    16 ( преди 6 години )
    Какъв крос=куrник е това,.. тия изибщо не знаят на коя планета са. За двигатела няма да отваряме приказка... чайник.Айде към Африка ,може да иамте продажби.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    Urban Cruiser наистина беше симпатичен мъник, но струваше колкото Avensis и излезе точно в икономическата криза от 2009, съответно имаше мижави продажби.Тук не казват колко ще е този Cross, но допускам че ще е по-евтин.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    падение ( преди 6 години )
    Та те на базата на Ярис си имаха истински кроссоувър-Urban cruiser.