IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Opel Corsa ще бъде готов през 2020 г.

Плановете на компания са да стане „зелен” автопроизводител №1 в Европа

Електрическият Opel Corsa ще бъде готов през 2020 г.

Следващото поколение на компактния модел Opel Corsa ще има изцяло електрическа версия. Това съобщават от прес-службата на германската марка.

Електрическият Opel Corsa ще бъде готов през 2020 г.

Новата Corsa, в чиято основа се очаква да бъде следващото поколение на Peugeot 208, ще излезе през 2019 г. Електрическата модификация ще дебютира година по-късно. Производството на модела ще е в завода в Сарагоса, ако бъдат уредени проблемите между производителя и работниците там.

През есента на 2017 г. Opel обяви плана си за развитие на компанията, който се казва PACE! И предвижда през 2020 г. марката да бъде на печалба, като за целта ще се унифицират платформите и двигателите, а също така ще се премине масово към хибридни и електрически силови агрегати.

Целта на производителя е през 2024 г. Opel да стане „зелен автомобилен производител №1 в Европа”. За целта германците ще създадат екологична модификация на всеки един свой модел и ще увеличат финансирането на програмата за разрабоки на хибридни, електрически и водородни автомобили. До 2020 г. в гамата на марката ще има поне 4 нови „зелени” модела, включително хибриден Grandland X и електрическа Corsa.

Снимка: Opel

Тагове: opel corsa
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жалко за Опel(Saab)!Намразих GM,(знаели са за Bregsit) заради тяхната глупост и алчност.Същото се отнася и за Ford(Volvo/Jaguar !Янките откачени........Поне Крайслер се спаси, след фияското с Daymler!
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Дано, дано...и цената да е прилична. За градска кола е повече от идеално да караш електричка.Но си трябва гараж, иначе не виждам как ще я зареждаш.