IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz също се отказва от салона в Детройт

Германците пропускат следващото издание, но може да се върнат през 2020 г.

Mercedes-Benz също се отказва от салона в Детройт

Ръководството на Mercedes-Benz се е отказало от участието на компанията на автосалона в Детройт догодина. Така германците стават поредния производител, който пропуска едно от най-големите изложения в света, провеждано традиционно през януари, съобщава Automotive News, като се позовава на анонимни източници.

Mercedes-Benz също се отказва от салона в Детройт

Решението на компанията е свързано с факта, че графикът за представяне на нови модели не съвпада с датите на автосалона. В Щутгарт са убедени, че има и други, при това по-ефективни формати, за презентации и ще наблегнат на тях. Все пак от Mercedes-Benz са обявили, че решението се отнася само за 2019 г., а през 2020 г. марката може да се завърне в Детройт.

През този януари компанията представи един от най-дълго очакваните модели – новата G-Class. В Детройт бе изложен и обновеният кросоувър GLA, чиято премиера се състоя през есента на 2017 г.  Освен това марката участва активно и на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, което традиционно се провежда непосредствено преди салона в Детройт.

Намерението на Mercedes-Benz е поредният удар срещу организаторите на най-голямото изложение в САЩ. От автосалона по-рано се отказаха производители като Porsche, Volvo, Mazda, Jaguar Land Rover и др. Тяхното отсъствие беше компенсирано донякъде от китайските брандове, като особено активен сред тях е GAC. Компанията показа кросоувъра си GS8 и обяви, че през 2019 г. ще отвори собствена дилърска мрежа в САЩ.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz
0 от 500