IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1224 коня за новия Rimac

Concept Two ще е по-голям и луксозен, но пак ще е двуместен

Над 1224 коня за новия Rimac

Новият електрически модел на хърватската компания Rimac ще е с мощност над 1224 конски сили и ще излезе на пазара с батерия с капацитет 120 киловатчаса и автопилот. Това съобщи британското списание Autocar като се позовава на собствени източници в компанията.

Над 1224 конски сили за новия Rimac

Според тях, характеристиките на новия Rimac са били преразгледани по спешност и това е било провокирано от дебюта на новото поколение Tesla Roadster, който беше представен с батерия с капацитет 200 кВт/ч. Засега обаче друга достоверна информация за следващия хърватски суперавтомобил няма.

Над 1224 конски сили за новия Rimac

Що се отнася до автопилота, от Rimac твърдят, че той ще отговаря на изискванията за четвърто ниво на автономност, т.е електрониката ще може да управлява автомобила напълно и във всеки един момент, но отново ще се налага присъствието на водач зад волана.

Управляващият директор на Rimac Моника Микач вече обяви, че названието Concept Two е само работно име на новия модел, а серийната версия ще получи друго означение. Тя потвърди, че новият модел ще превъзхожда първият автомобил на компанията по всички характеристики, особено що се отнася до мощността и капацитета на батерията.

Concept One е с 1224 конски сили и 82 кВт/ч капацитет на батерията. Новият модел ще е по-голям и по-комфортен, но ще си остане двуместен, допълни Микач.

Производствената серия на Concept Two ще е 100 коли, като всяка една от тях ще струва над 1 милион долара.

Снимки: Rimac

Тагове: rimac concept two
0 от 500