IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Илон Мъск обеща да избегне производствените проблеми на Model 3

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Нови подробности за втория кросоувър на Tesla бяха разкрити от генералния директор на компанията Илон Мъск по време на представянето на финансовия отчет на производителя. Бизнесменът разкри, че фирмата ще започне още през лятото да отделя средства и да прави организация за старта на производство на електромобила, който ще се казва Model Y.

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Производствените планове ще бъдат обявени в следващите 6 месеца, като компактният кросоувър ще де сглобява в новия завод на компанията. Мъск разкри, че в Tesla са натрупали достатъчно печален опит с Model 3 и всички грешки, допуснати при него, ще бъдат избегнати при Model Y.

Засега е известно, че новият кросоувър ше бъде изграден на платформата на Model 3, но ще има голям брой различни компоненти. Model Y ще използва други батерии, а производството му ще бъде автоматизирано напълно, което означава, че Tesla ще трябва да направи отделна производствена линия само за него.

Tesla разкри нови подробности за втория си кросоувър

Мъск разкри още, че компанията му планира до произвежда и 100 000 електрически камиона на година. Този брой ще бъде постигнат 4 години след старта на сглобяване на модела Tesla Semi, което е планирано за 2019 г. Засега обаче не е известно, къде ще се произвежда електрическия камион. Според слуховете, не е изключено това да стане във новата Гигафабрика в Невада, където се произвеждат батерии и някои компоненти за Model 3.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model y semi
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Учителя ( преди 6 години )
    Тесла разбира се няма и не може да има печалба, защото инвестира всичките си приходи. Инвестира в гигантски производствени мощности, иновации и зарядни станции...
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що въобще спорите с човек използваш думата "Баце"...
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Ищван Чурка ( преди 6 години )
    Ама моля ве! Ако някой от вас не се е реализирал този "у*кенд", не е нужно да си го изкарва тук!Откога 15-годишна енергийна, автомобилна и космическа компания, изпреварила НАСА и Роскосмос по разработки (повторно кацане на ракета носител, скафандри от ново поколение) и изпрварила 100-годишни автомобилни компании (като BMW) по пазарна стойност, разполагаща с най-голямата сграда на планетата (Гигафабриката) и единствените по рода си ракетни технологии - та откога това е еднодневка?Алоо..спиш ли
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до: той си знае ( преди 6 години )
    Боже, ама ти май наистина си вярваш, я кажи при кой си учил счетоводство!? Ако отвориш баничарница ако ще и за 100 милиона да е, когато приходите са ти повече от разходите ти, за дадена счетоводна година си на печалба. При Тесла за 14 години това ниокга не е било въпреки 5-те милиарда държавни субсидии.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до: той си знае ( преди 6 години )
    за да реинвестираш печалба, първо трябва да имаш такава. Тесла за сега печалба няма. Знаеш ли какво е EBITDA?
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Ахахаха "Абсолютно всички печалби са..."Баце дай ми поне едно тримесечие за последните 10 години в коието Тесла е излязла на печалба :) Няма такова! И ми е интересно как ще избегне свети Илон проблемите които 3ката има след като още не ги е разрешил и още не може да стигне и половината от бройката.До сега Илончео не е спазил и 1 обещание, няма да спази и това:D
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    скоро ( преди 6 години )
    Хахаха, скоро това,скоро онова. спейс мекс, глупости на търкалета.Нито скъпите качествени нито евтините рентабилни...дааммм лесно се фулят другите, трудно се прави бранд с бъдеще.Еднодневките ги знаем,тия са се запътили натам.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла да започнат , най-накрая , да произвеждат достатъчно количества коли , че скоро инвеститорите ще им бият шута ( това "скоро" ми се струва , че ще е още тази година ).