IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички модели на McLaren минават на ток

Британците работят върху нов агрегат с V6 мотор

Всички модели на McLaren минават на ток

Глобалната тендения а електрификация няма да подмине и британския производител на суперколи McLaren. Ръководството на компанията обяви, че всички бъдещи модели ще бъдат оборудвани с хибридни силови агрегати, като вече основата за тях е създадена.

Всички модели на McLaren минават на ток

Пред изданието Autocar босът на McLaren Майк Флюит разкри, че следващото поколение на спортните модели на марката ще бъде изградено на базата на новото шаси Monocel от второ поколения. То позволява използването на хибридни агрегати.

Първият такъв мотор ще получи наследникът на 570S – най-ниско разположеният модел в гамата на семейството Sport Series на McLaren (та първата снимка). След моделите от тази група, с хибриди ще бъде оборудвано и семейството Super Series. Ако се отчете, че новото поколение на модела 720S (на втората снимка) беше представено едва през миналата годино, то автомобилите от тази серия ще станат хибриди не по-рано от 2023 г.

Всички модели на McLaren минават на ток

Според информацията на Autocar, инженерите на McLaren работят върху нов хибриден агрегат, в който основна роля ще играе 6-цилиндров битурбо мотор. Все пак Майк Флюит се е застраховал, че някои от моделите на марката може и да не получат хибридна технология, като става дума само за колите от лимитираните Ultimate Series, които ще се задвижват от V8 мотори.

Снимки: McLaren

Тагове: mclaren 570s 720s
0 от 500