IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW X5 ще получи 600 коня

Германците тестват усилено напомпания всъдеход

Новото BMW X5 ще получи 600 коня

Изданието Motor1 публикави снимки на тестови прототип на новото поколение на BMW X5 във версия М. Баварците провеждат изпитания на всъдехода в най-северните районите на Швеция, където настройват шасито и трансмисия за работа в зимни условия.

Новото BMW X5 ще получи 600 коня

Машината е покрита с камуфлаж, но нейната принадлежност към М-семейството се разбира от големите спирачни апарати и перфорираните спирачни дискове. Също така се виждат големите въздухозаборници на предната броня, които досега ги нямаше. Прототипът има и сдвоени тръби на изпускателната система.

В BMW са взели решение да не обновяват сегашната М-версия на всъдехода, а да разработят неговата следваща генерация. Тя е изградена на платформата CLAR, използвана за 7-Series и 5-Series, което ще позволи намаляване на теглотота на автомобила.

Под капака на бъдещото BMW X5 M ще бъде разположен 4,4-литровия V8 с две турбини, който се поставя и на ново M5. Мощността му е 600 к.с. и 750 Нм, като той се съчетава с 8-степенна автоматична трансмисия.

Очаква се следващата генерация на стандартното BMW X5 да бъде представена през есента, докато „напомпаната” М-версия ще бъде готова през 2019 г.

Снимка: Motor1

Тагове: bmw x5 x5m
0 от 500