IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивите автомобили на 2017 г.

Фестивалът в Париж определи победители в 6 категории и даде 2 специални награди

Най-красивите автомобили на 2017 г.

В Париж завърши 33-ия международен автомобилен фестивал, в рамките на който бяха обявени и най-красивите автомобили на 2017 г. Журито избираше както между серийни коли, така и от концептуални модели. Освен това организаторите връчиха и две специални награди.

Най-красив автомобил на 2017 г. – Alpine A110

Най-красивите автомобили на 2017 г.

Серийното купе Alpina A110 бе показано през март на автосалона в Женева. Това е първият модел на възродения бранд, като той представлява средномоторно купе с 1,8-литров турбодвигател, развиващ 252 к.с. Ускорението до 100 км/ч от място отнема 4,5 секунди.

За победата в категорията претендираха още BMW X2 (второ място), DS Crossback (трето), както и Volvo XC60, Jaguar E-Pace и Mazda MX-5. Победителят беше определен сред гласуване сред посетителите на фестивала.

Най-красив интериор на 2017 г. – DS7 Crossback


Най-красивите автомобили на 2017 г.

Кросоувърът пропусна победата в общата категория, но все пак получи приза на „най-красив интериор”. За него се бориха и останалите претендени, които спориха за първото място в предишнната категория.

Най-красива суперкола на 2017 г. – McLaren 720S

Най-красивите автомобили на 2017 г.

Моделът на McLaren също дебютира през миналата година в Женева, а сега вече може да се похвали и с нова сериозна награда. Суперколата е оборудвана с 3,8-литров туин-турбо V8, развиващ 720 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 кч/ч отнема 2,9 секунди.

Победителят при суперколите беше избран от жури от 17 души, като условието за автомобилите в тази категория беше да струват минимум 60 000 евро. Моделът на McLaren се пребори за първото място с Aston Martin Vantage, Ferrari Portofino и Porsche Panamera.

Най-красив концепт на 2017 г. – Mazda Concept Vision Coupe

Най-красивите автомобили на 2017 г.

Това е втората поредна победа на Mazda, след като ппрез 2016 г. за най-красив прототип беше определен RX-Vision, а сега наградата отидип при Concept Vision Coupe. Машината дебютира през есента на 2017 г. на автосалона в Токио, като нейната цел е да покаже развитието на дизайна на марката.

Списъкът с номинираните в този клас беше значително по-голям, като за първото място се бориха още Audi Aicon, BNW I Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Maybach 6 Cabriolet, Nissn Vmotion и Peugeot Instinct.

Награда за футуризъм за 2017 г. – Italdesign Airbus Pop. Up

Най-красивите автомобили на 2017 г.

Най-футуристичният проект на 2017 г. е прототипът Pop. Up – летящ автообил със сменящи се модули за движение по зеля и въздух. Концептът е създаден от ателието Italdesign и компанията Airbus. За победата в  тази категория претендираха още Honda Urban EV, Smart Visison EQ ForTwo и Volkswagen Sedric.

Награда за креативност – Renault Symbioz

Най-красивите автомобили на 2017 г.

Призът в тази категория получи концептуалното Renau;t Symbioz, който имаше за конкуренти Honda Neuv, Infiniti Prototype 9, а също така и Renault RS 2027 Visison.

Най-добър дизайнер на 2017 г. – Джери МакГовърн


Най-красивите автомобили на 2017 г.

Една от персоналните награди на фестивала беше връчена на създателя на автомобилите на land Rover –Джери МакГовърн, който беше определен за „най-доър дизайнер” на изминалата година. Победителят в тази категория беше определен от жури, състоящото се от 15 човека.

Награда за специални постижения – Карлос Гон


Най-красивите автомобили на 2017 г.

Изпълнителният директор на алианса Renault-Nissan - Карлос Гон, получи наградата за специални заслуги. Тя му е присъдена за присъединявянето на марката Mitsubishi към френско японската група.

Снимки: Motor
 

0 от 500