IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Европа се появи нова автомобилна марка

Спортните модели на Seat вече ще се предлага под бранда Cupra

В Европа се появи нова автомобилна марка

Испанската компания Seat, която се намира под крилото на концерна VW Group, създаде отделен автомобилен бранд, за най-бързите си и най-мощни модели. Първите коли с новото лого ще дебютира на салона в Женева през март.

В Европа се появи нова автомобилна марка

Търговската марка Cupra беше регистрирана още през август 2017 г. Досега названието беше част от имената на спортните модификации на моделите на испанския производител, но вече то ще бъде отделна марка.

„Автомобилите Cupra винаги са отразявали спортна същност на марката Seat, но сега настъпи времето, в което те да получат собствена душа, собствена ДНК и собствена идентичност”, се казва в прес-съобщението на компанията.

В Европа се появи нова автомобилна марка

Първите модели на новият бранд ще бъдат хот-хеч с името Leon Cupra R, който ще разчита на 2,0-литров турбомотор с 310 к.с., както и спортната модификация на кросоувъра Ateca. Тя ще получи същия двигател, но с по-малка мощност – 300 к.с.

Снимки: Seat

Тагове: seat cupra
0 от 500