IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха как ще изглежда серийната Kia cee’d

Новото поколение на модела ще следва дизайна на Stinger

Разкриха как ще изглежда серийната Kia cee’d

Изданието Autoevolution публикува снимки на тестови прототип на новото поколение на Kia cee’d. Въпреки, че колата е покрита с камуфлаж, от фотосите може да се придобие яснота за дизайна.

Разкриха как ще изглежда серийната Kia cee’d

Третата генерация на модела ще бъде представена по време на автосалона в Женева. Като цяло нейният дизайн ще следва този на новото поколение на седана Kia Forte/Cerato, което корейците показаха на салона в Детройт през януари.

Част от елементите обаче ще бъдат взаимствани от фастбека Stinger. Това са светодиодните фарове и решетката на радиатора в стила „Носа на тигъра”. Други пък са взети от концептуалният модел Proceed, представен през септември миналата година във Франкфурт.

В гамата двигатели на Kia cee’d ще влезе бензинов турбомотор с 3 цилиндъра. Той е с обем 1,0 литър и развива мощност 120 к.с. Ще има и 1,4-литров двигател с 4 цилиндъра и 140 к.с., както и два дизела – 1,6-литрови, разчитащи на 110 и 136 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат с два съединителя.

Разкриха как ще изглежда серийната Kia cee’d

По предварителни данни, третият cee’d ще се предлага поне в 4 модификации. Осен хечбек и комби, ще има версия Shooting Brake, а също така и всъдеходен вариант.

Снимки: Autoevolution

Тагове: proceed
0 от 500