IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi разкри плановете си за 2018 г.

Компанията ще покаже още 3 нови модела освен досега обявените Q8 и A6

Audi разкри плановете си за 2018 г.

Германският производител Audi представи плана си за развитието на моделната гама през 2018 г., като разкри какви модели ще представи в следващите 11 месеца, съобщава IndiansAutoBlog.

Audi разкри плановете си да 2018 г.

Два от тях вече бяха известни – първият луксозен кросоувър Q8 и новото поколение на бизнес-седана A6, който се предлага и като комби. Освен тях комппанията от Инголщад ще представи хечбека A1 Sportback, както и кросоувърите SQ2 и Q3.

Компактният хечбек A1 остава без версията си с 3 врати и ще се произвежда само с 5 врати. Той е изграден на модулната платформа MQB (тя е в основата на моделите Audi TT и Q2), а производството му ще бъде изнесено от Белгия в завода на Seat в испанския град Мартореле.

Спортното крос-купе SQ2 (на снимката долу) ще се различава от стандартния Q2 по някои елементи от дизайна и интериора, както и по двигателя. Автомобилът ще разчита на 2,0-литровия турбомотор от Audi S3. Мощността му е 300 к.с. и 380 Нм въртящ момент.

Audi разкри плановете си да 2018 г.

Що се касае до новото поколение на кросоувърa Audi A3, то също ще използва платформата MQB. Гамата двигатели ще се състои от базов 3-цилиндров агрегат, 4-цилиндрови турбомотори и хибридна система

През 2018 г. компанията ще представи и изцяло електрически кросоувър  E-Tron. Неговият протопип – e-tron Sportback с мощност 503 к.с., бе показан през април 2017 г. на автосалона в Шанхай.

Снимки: Audi, Autocar

Тагове: audi
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    тнт ( преди 6 години )
    Много странно,че А1 остава само с 5 врати. Тази кола се кара предимно от моми и ергени и три врати им стигат. Но щом са решили да я загрозяват...
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На мен лично новата Q серия хич не ми допада, allroad quattro и fastback моделите им са единствените, които ме грабват. Те нека си вадят една след друга претоплените манджи в дизайна.
  • #3
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    е само мяуди ли продава е Европа - да кажат за другите марки нещо или няма нужда, а?
  • #2
    18 rate up comment 10 rate down comment
    до М ( преди 6 години )
    Така е,когато Ауди продава в Европа повече от Тойота и Хонда взети заедно! И не е необходимо да се правиш на интересен, а просто да отвориш отчетите на JATO!В същото време е нормално в САЩ да пишат много повече за Форд,Тойота и Хонда,отколкото за Ауди.
  • #1
    15 rate up comment 12 rate down comment
    М ( преди 6 години )
    Ауди пръдна. Стига с тва Ауди бе!!! Вие Фолксваген Билд ли сте?