IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW също започва да променя дизайна си

Първата крачка в тази посока са новите X2 и 8-Series

BMW също започва да променя дизайна си

Германският производител BMW е преминал през периода, в който всички модели на марката изглеждат сравнително еднакво и тази тенденция вече се променя. Това обяви главнният дизайнер на BMW Group Адриан ван Хойдонк, който лично се е заел със задачата да разнообрази външността на бъдещите модели.

BMW също започва да променя дизайна си

„Вие лично ще можете да се убедители, че автомобилите постепенно ще получат по-силен характер и ще се отличават все повече един от друг – коментира Ван Хойдонк пред Automotive News. – Имаме намерение да премахнем някои неща, да намалим броя на линиите, а тези, които остават, да бъдат по-остри и по-точни”.

Новият външен вид на моделите BMW донякъде е показан при кросоувъра X2 (на първата снимка), с чийто дизайн се е занимавал самият Ван Хойдонк. Като допълнение към плоските линии следващите модели на баварците ще получат и по-кръгли форми. Извитият релеф се появява и при новото поколение на 8-Series (на втората и третата снимки).

BMW също започва да променя дизайна си

Интериорът на моделите на BMW вече ще бъде подчинен на съвременните трендове, които намаляват значително бутоните и превключвателите в салона. Според Ван Хойдонк, подобен ход на опростяване има огромно значение за клиентите.

„Автомобилите започват да демонстрират своята интелектуалност, като максимално опростяват и намаляват действията, които шофьорите трябва да извършват в салона”, каза още главният дизайнер на BMW Group.

BMW също започва да променя дизайна си

Снимки: BMW

Тагове: 8-series bmw group bmw x2
0 от 500