IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi вече приема поръчки за електрическия си SUV

Моделът ще дебютира това лято в Брюксел

Audi вече приема поръчки за електрическия си SUV

Audi вече приема депозити от потенциални клиенти за новия си електрически SUV e-tron, който ще се предлага на четири пазара. Това ще е първият електрически модел на марката, като в Audi усилено се опитват да възстановят имиджа си, който сериозно пострада покрай глобалния скандал „Дизелгейт”, избухнал през 2015 г.

Audi вече приема поръчки за електрическия си SUV

Плановете на Audi са новият им модел да е пряк съперник на Tesla Model X и Jaguar I-Pace. От компанията вече потвърдиха, че са получили 5000 поръчки за електрическия SUV в Норвегия, която е най-големият пазар на електромобили в Европа. Депозитът там е 20 000 крони или 2000 евро.

E-tron ще се предлага и в Швейцария, Австрия и Белгия – страната, където ще се произвежда електромобилът. Говорителка на Audi уточни, че представителите на компанията в отделните държави сами ще решават дали да предлагат модела на местния пазар, като за пример тя посочи Германия и Китай, където е почти сигурно, че ще се появи електрическият SUV.

Това ще е първият от трите електрически модела, които Audi ще лансира до 2020 г., като премиерата на e-tron е насрочена за август в Брюксел. До 2025 година Audi планира да представи 25 електрифицирани модели, като поне 10 от тях ще са електромобили.

Тагове: suv audi e-tron
0 от 500