IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Volvo ще бъде хечбек

Разработеният съвместно с Geely модел ще струва до 50 000 долара

Първият електромобил на Volvo ще бъде хечбек

Първият в историята на шведския производител Volvo изцяло електрически модел ще се появи на пазара през 2019 г. Това ще бъде хечбек, разработен съвместно с китайската компания Geely, съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.

Първият електромобил на Volvo ще бъде хечбек

Премиерата на автомобила ще е догодина, като дизайнът му ще повтаря почти напълно този на концептуалния модел 40.2 (на снимката), представен през 2016 г. Първоначално шведите имаха намерение на да предложат на клиентите си електрически кросоувър, но в крайна сметка са решили да направят хечбек.

В основата на модела ще бъде модулната архитектура CMA, разработена съвместно от Volvo и Geely. Конструкцията на шасито позволява използването както на 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, така и на електромотори. Пробегът с едно зареждане ще е около 500 км.

По предварителни данни, цената на бъдещия модел ще варира между 35 000 и 50 000 долара. Толкова струва и Tesla Model 3, но за съперник на своята кола на ток шведите сочат електричческия хечбек I.D., подготвян от марката Volkswagen.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo geely
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбира ти тиквата от коли,карал си някога волво ,та се изказваше неподготвено-за първия специалист говоря!
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    теслата ( преди 6 години )
    Тука теслата хоро е играла...
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ще е от рециклирани материали тънка ламарина за да докарат такава ниска за волво цена не че "премиума" е по различен но там все пак има двигател с вътрешно горене повече са разходите при производството като опция ще има *** като свърши тока или като се повреди да отиде до сервиза на "собствен ход"