IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците не пощадиха и Mazda CX-4

Компанията Zotye Auto безцеременно прекопира японското крос-купе

Китайците не пощадиха и Mazda CX-4

Китайският производител Zotye Auto на няколко пъти беше уличен в копиране на модели на чужди производители, изобщо не се притеснява и продължава с тази си практика. Този път нейна жертва се оказа японската комапния Mazda и нейното крос-купе CX-4.

Китайците не пощадиха и Mazda CX-4

Автомобил с напълно същия дизайн ще излезе на пазара в Китай, като премиерата му ще се състои по време на автосалона в Пекин през април. Кросоувърът ще се казва Meet 5 и ще се продава под напълно нова марка – Traum, която е собственост на Zotye Auto.

Ментето е по-голямо на размери от оригинала. Дължината му е 4680 мм (+47 мм), широчината - 1868 (+28), височината  - 1625 (+90), а разстоянието между двете оси - 2720 (+20 мм). Приликата обаче е огромна, като това важи дори и за емблемата на новия бранд.

Китайците не пощадиха и Mazda CX-4
Разликите между копието (горе) и оригинала (отдолу) са почти незабележими.

За Meet 5 е предвиден само един двигател – 1,5-литров бензинов с турбо, който е производство на Mitsubishi. Той ще може да се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия или с вариатор. В оборудването на модела влизат система за безключов достъп и стартиране на мотора, камери, мултимедийна система, панорамен покрив.

Продажбите на модела ще стартират през юли, като се очаква цената да бъде 2 пъти по-ниска от тази на Mazda CX-4. Не е ясно обаче как ще реагира друг китайски производител – FAW Group, който съвместно с Mazda прави колите на японците за Китай.

Снимки: Autohome

Тагове: mazda cx-4 zotye meet 5
0 от 500