IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Grand Cherokee Trackhawk срещу McLaren 570S – кой кого? (ВИДЕО)

Любопитен двубой между брутален американски всъдеход и британска суперкола

Jeep Grand Cherokee Trackhawk срещу McLaren 570S – кой кого? (ВИДЕО)

Американците обожават бързите и мощни автомобили, а още повече обичат да организират различни съревнования между тях. В този видео се вижда точно такъв двубой, в в който не би трябвало да има съмнение относно победителя.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk срещу McLaren 570S – кой кого? (ВИДЕО)

Един срещу друг се изправят „напомпаният” всъдеход Jeep Grand Cherokee Trackhawk и британската суперкола McLaren 570С. Едната машина е много бърза и е проектирана така, че да може да се кара на писта, докато другата прави впечатление с голямата мощност на двигателя си.

Задвижването на McLaren 570S става с помощна на 3,8-литров би-турбо V8 двигател, развиващ 570 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Това позволява ускорение от 0 до 96 км/ч за 3,1 секунди и развиване на максимална скорост от 328 км/ч.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk срещу McLaren 570S – кой кого? (ВИДЕО)

Под капака на Grand Cherokee Trackhawk има мотор Hellcat V8 със 707 к.с., с който всъдеходът ускорява от 0 до 96 км/ч за 3,5 секунди. Разстоянието от ¼-миля (402 км) се изминава за 10,6 секунди, а системата лънч-контрол помага за по-бързо стартиране от място.



Всъщност именно изключеният „лънч-контрол” позволява на Jeep да спечели в една от дисциплините. Когато обаче системата е активирана при McLaren 570S, тежкият всъдеход няма шансове.

Снимки: McLaren, Jeep. Видео: YouTube

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    До списващия провинциален *** - система "лънч-контрол" за обяд ли е? Като ти свирнат от прованса да "хапвами" и ти бегаш с буркана от село да лънч-ваш, а? :)))
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    във всички ... ( преди 6 години )
    случаи този Jeep е по-добрата кола:- стартира по-добре;- минава там където на този макларън ще му изпадне картера или скоростната кутия;- удобен за 5-7 души;- багажник като хамбар - значително по-евтин, но пък по-мощен и т.н.
  • #1
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    какъв шанс има тоя Jeep с аеродинамика на ремарке на тир? То е ясно че в един момент когато въздушното съпротивление стане фактор тоя jeep умира.