IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan няма да се откаже от моделите Z

Японците все още обмислят какъв ще е следващият автомобил от семейството

Nissan няма да се откаже от моделите Z

Японският производител Nissan няма намерение да се откаже от спортните си модели от серията Z, тъй като те са важна част от наследството и от имиджа на марката. Това съобщи вицепрезидентът на компанията Майкъл Банс в интервю за изданието AutoGuide.

Nissan няма да се откаже от моделите Z

Топ-мениджърт допълни, че в момента в Nissan се работи върху това да бъде съхранено разпознаваемото име в гамата. Проблемът обаче е, че моделът 370Z се продава доста слабо напоследък. През 2017 г. в САЩ са реализирани 4614 бройки от купето, което е далеч от резултата на американските конкуренти. За сравнение, за същия период са купeни 64 000 Dodge Challenger, 68 000 Chevrolet Camaro и 82 000 Ford Mustang.

Банс не пожела да уточни какво ще представлява наследникът на 370Z, но все пак отрече, че в Nissan смятат да пуснат кросоувър с това име, който да бъде насочен към младежката аудитория. Според него, най-важно е Z-моделите да съхранят емоционалната си привлекателност и в никакъв случай да не се прави компромис с цената им.

За последно Nissan 370Z беше обновен през 2017 г., когато беше представена версията Heritage Edition. Тя е посветана на 50-годишнината от излизането на серията Z на пазара. След нея компанията пусна и стандартен модел с допълнителни подобрения по него.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan 370z
0 от 500