IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Polestar също се прицели в Tesla Model 3

Производството на електрическия хечбек стартира догодина

Polestar също се прицели в Tesla Model 3

След спортното купе Polestar 1, компанията планира да допълни гамата си с хечбек и SUV модел. Това обяви шефът на компанията Томас Ингелат, който преди да оглави Polestar беше главен дизайнер на Volvo.

Polestar ще прави хечбек и SUV

Шведската компания купи преди време дългогодишния си тунинг майстор, а от септември 2017 г. отдели Polestar като самостоятелен производител на електромобили. Според Ингенлат, Polestar 1, който ще е флагман на гамата на Polestar, е важен за развитието на имиджа на новата марка, а след него ще се появи хечбекът Polestar 2.

Производството му ще започне през 2019 г., а шведите се надяват, че Polestar 2 ще е сериозен съперник на Tesla Model 3. Вече беше потвърдено, че моделите на Polestar ще имат собствен дизайн, въпреки че в него лесно ще се откриват общи черти с този на автомобилите Volvo.

Polestar ще прави хечбек и SUV

Архитектурата на моделите обаче ще бъде изцяло заета от Volvo, което означава по-ниски разходи и повече гаранции за качеството на автомобилите. Също така Volvo и Polestar ще си делят и основните компоненти в автомобилите, както и системите за сигурност.

Polestar 1 дебютира през октомври миналата година, като автомобилът е изграден на модулната платформа SPA на Volvo и получи активно окачване CESi, разработено от Ohlins.

Polestar ще прави хечбек и SUV

Първият модел на новата марка е с хибридно задвижване, като системата се състои от 2,0-литров 4-цилиндров турбо мотор с мощност 379 к.с. и два електромотора с по 111 к.с. Общата мощност на хибридната система е 600 к.с., а максималният въртящ момент е 1000 Нм.

Продажбите на Polestar 1 започват през 2019 г., като цената му ще е около 150 000 долара и моделът ще се предлага в САЩ, Китай, Норвегия, Германия, Холандия и Швеция.

Тагове: volvo suv polestar
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    пропов ( преди 6 години )
    тва че журналята блъскат някви заглавия не значи че новината е точно такава. много фирми разработват хибриди и електрички, някои са почнали далеч преди тесла. просто сега им идва времето с данъчни и обществени промени. тва с тесла е като с айфоня. лойто не е чел си мисли че са новатори и изобретатели. нищо подобно. добри са само в маркетинга. па и полестар е хибрид
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    Абе всеки производител от 5 години насам вади конглокентна кола на Тесла,бо до конглокенция така и не се стигна.....само празни приказки.