IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Lamborghini Aventador ще развива 1000 к.с.

Хибридната суперкола ще се появи на пазара през 2020 г.

Наследникът на Lamborghini Aventador ще развива 1000 к.с.

Моделът, който ще наследи Aventador в гамата на италианския производител на суперколи Lamborghini, ще получи хибридно задвижване. Мощността на силовия агрегат ще е около 1000 к.с., разкри директорът на изследователския отдел на компанията Маурицио Реджиани по време на автосалона в Детройт.

Наследникът на Lamborghini Aventador ще развива 1000 к.с.

Преминаването към хибридни технологии става задължително за марката, тъй като това е начинът тя да може да покрие новите нива на вредни емисии. В същото време използването на допълнителен електромотор ще позволи и увеличение на мощността.

Наследникът на Aventador ще бъде готов през 2020 г., като той ще получи ново име и нов двигател с вътрешно горене. Това ще бъде V8 Twin-Turbo, развиващ около 800 к.с. В кобинация с него ще работят един или два електромотора, благодарение на които мощността на колата ще достигне 1000 к.с.

Новата суперкола на италианците ще запази 7-степенна роботизирана скоростна кутия и системата за активна аеродинамика, които в момента се използват на модификацията Huracán Performante.

Снимка: Lamborghini
 

Тагове: llamborghini huracan
0 от 500