IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes се отказа от връщането на дизела в САЩ

Скандалът с Volkswagen още притеснява германският производител

Mercedes се отказа от връщането на дизела в САЩ

В Mercedes-Benz не вървят, че в САЩ се увеличава интересът към дизеловите автомобили и нямат намерение отново да започнат да предлагат такива модели. Това обяви шефът на отдела за разработки на компанията Ола Калениус, цитиран от The Detroi Bureau.

Mercedes се отказа от връщането на дизела в САЩ

Производителят от Щутгарт спря продажбите на автомобили с дизелови мотори заради скандала с манипулираните двигатели на Volkswagen Group. Сега Mercedes разполага с нови високоефективни 4-цилиндрови дизелови агрегати, но няма да рискува и да ги предложи на клиентите си зад океана.

На решението на компанията не е повлиял дори фактът, че в САЩ вече се продава преработено дизелово гориво. То отговаря на стандарта Euro 6, който ще влезе в сила през 2020 г.

„Засега интересът на потребителите в САЩ към автомоибилите с дизелови двигатели е прекалено малък, затова преценихме, че няма смисъл от подобно нещо”, обясни Калениус.

Mercedes се отказа от връщането на дизела в САЩ

За последно Mercedes предлагаше модели 3,0-литрови турбодизелови мотори в Щатите до началото на 2017 г., но в крайна сметка се отказа от тях.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никое лоби не е виновно,че Фолксваген фалшифицираха дизеловите си двигатели, Фолксваген признаха за измамите си. и самите те вече не говорят и не рекламират дизелите си,а залагат на ел,коли и хибриди,колкото и да не могат да ги правят като японските инженери.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Смеше,. там си има петролно лоби което си пази бензина,не искат нищо икономично и мощно същевременно.Не искат да разпространяват дизел" Не споменавай съвременно и дизел в едно изречение. Съвременно са хибридите,ел.автомобилите,автомобилите на водород, тоест съвременните автомобили се произвеждат в Япония. Останалите са ретро коли от Германия и други европейски марки.Стават за ретро парад,но не могат да се нарекат съвременни. И никое лоби не е виновно,че германец не може да произведе дизел.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гузен негонен бяга
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    до палячото ( преди 6 години )
    за това ли бензина/дизела в САЩ е почти наполовина по-евтин отколкото в БГ например? кой кого клати?
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи има от какво да се притесняват, така ли да го разбираме ?
  • #2
    18 rate up comment 14 rate down comment
    палячооо ( преди 6 години )
    Смеше,. там си има петролно лоби което си пази бензина,не искат нищо икономично и мощно същевременно.Не искат да разпространяват дизел,понеже реднека ще стопли че досега са го клатили като елха. Точно там е толкова безгласна буква че едва ли можеш да си представиш.*** поживей там виж как са нещата и ела пак да ръсиш мозък..
  • #1
    14 rate up comment 15 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Няма да ги връщат, защото там проверяват, съдят и глобяват жестоко. Там не е като в ЕС, където клиента е безгласна буква и няма никакви права. Германски мошеници.