IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предварителна информация за новото поколение на VW Polo

Новото Polo на Volkswagen ще се появи на пазара през 2009 г. За новото поколение на компактния автомобил се очаква да бъде с големината на първия Golf, но да си остане с цената на Polo.

Предварителна информация за новото поколение на VW Polo
Дизайнът ще остане в класическата стилистика за новите модели на Volkswagen, така както преобладаващо консервативните клиенти на тази марка предпочитат. 


Дължината на новото поколение на Polo ще бъде цели 4 метра. Автомобилът за първи път ще бъде и с вариант предлагащ нова скоростна кутия със седем степени, която ще бъде модернизирана версия на сега познатата DSG. 

Един от основните двигатели и за бъдещото Polo ще бъде 1.4 TDI BlueMotion със същата мощност от 59 kW както досега. Значителната разлика обаче ще идва от това, че вече ще бъде със системата common rail от фирмата Delphi. Базисен двигател и за новото поколение на Polo ще си остане трицилиндровия 1.2 HTP с два варианта на мощност - 44 и 51 kW. Над тях ще бъде също така добре познатия четирицилиндров агрегат 1.4 16V (63 kW) след което идват значително по-силните двигатели тип TSI. 


Изцяло нов ще бъде двигателят 1.2 TSI (77 kW) тип компресор, който ще се произвежда в Чехия. Ще има версия и с агрегат 1.4 TSI с два варианта на мощността - 110 и 125 kW. Сред дизеловите двигатели ще видим изцяло новия 1.6 TDI CR тип common-rail (Siemens VDO). Той ще бъде предлаган в четири версии на мощността - 55 kW, 66 kW, 77 kW и 92 kW. Най-мощен сред дизеловите двигатели ще бъде GTI TDI с мощност 100 kW. 

Базисен вариант на каросерията ще бъде хечбека с три или с пет врати. Освен него обаче ще видим и компактен седан тип fastback (на снимката) и мини ван който ще бъде технически близнак на Roomster от Skoda. Според последните информации при новото Polo няма да има хибридна версия, както се предполагаше доскоро.
0 от 500