IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият флагман на Citroen ще бъде нещо напълно различно

Приемникът на моделите C5 и C6 е насочен най-вече към Китай

Новият флагман на Citroen ще бъде нещо напълно различно

Френският производител Citroen потвърди излизането на нов флагмански седан, който ще се превърне в приемник на моделите C5 и C6. Моделът ще бъде „напълно различен от всичко показано досега” и ще се появи през 2019 или 2020 г., съобщава Autocar.

Новият флагман на Citroen ще бъде нещо напълно различно

„Независимо дали се харесва на хората или не, ние нямаме намерение да направим нещо традиционно, а напротив – ще представим един напълно различен авточмобил”, твърди президентът на компанията Линда Джаксън.

Тя добява, че пускането на подобен автомобил е продиктуван най-вече от изискванията на китайския пазар. Въпреки нарастващата непрекъснато популярност на кросоувъри, в Китай все още значителна част от продаваните нови автомобили са седани.

Новият флагман на Citroen ще бъде нещо напълно различно

За предвестник на новия флагман на Citroen се счита коцептуалният модел Cxperience (на снимките). Първоначално той бе създаден единствено с цел показване на на нови технелогии. Дължината на прототипа е над 5 метра, като той е оборудван с хибриден силов агрегат с мощност 300 к.с.

Новият флагман на Citroen ще бъде нещо напълно различно

Модел Cxperience разполага с окачване Advanced Comfort с хидравлични амортисьори с 2 тръби, които правят пътуването по-комфортно. Предните седалки на концепта са направени от специална пяна, която „запомня” очертанията на тялото на шофьора и пътника и се нагажда спрямо тях. За интериора са използвани скъпо дърво, специален плат и естествена кожа.

Снимки: Citroen

0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Miro ( преди 6 години )
    Обичам тази марка. Евала за смелостта да се опитват да бъдат себе си и нещо различно от стадото. Малко автомобилни марки съумяват да запазят идентичността си в днешно време. А на тези които не им допада, имат избор в лицето на всички останали.
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    много добре изглежда но ситроен няма да направят такава кола защото ще е много скъпа и няма да могат да я продават. Вероятно ще се опитат да нагодят този дизайн на някаква платформа която имат и резултата ше е доста лош.
  • #1
    5 rate up comment 24 rate down comment
    край ( преди 6 години )
    Не е ново. То ситроен все различни ги прави и са коя от коя по-неставащи.