IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda пуска бюджетния Kamiq

Цената на предвидения основно за Китай SUV тръгва от 14 000 долара

Skoda пуска бюджетния Kamiq

Skoda ще пусне на китайския пазар нов SUV модел, носещ името Kamiq, като регистрацията на името стана факт още през октомври. А появата на Kamiq за Китай беше потвърдено при премиерата на Karoq – големият SUV в гамата на чешката марка на VW.

Skoda пуска Kamiq в Китай

Kamiq ще се бори в класа на „достъпните SUV модели” в Китай и на практика много прилича на Skoda Rapid Spaceback, но с по-високо окачване. Приликите обаче са само на външен вид, тъй като двата модела не споделят нито един елемент от каросерията, а освен това Kamiq е изграден върху модулната платформа MQB, а Rapid – на по-старата платформа VW PQ25.

Kamiq излиза на пазара с 1,5-литров MPI бензинов атмосферен мотор с мощност 110 конски сили, който ще се предлага с 5-степенна механична трансмисия или 6-степенен автоматик.

Според информация в китайската преса цената на Kamiq ще стартира от около 14 000 долара. Очаква се, че премиерата на Skoda Kamiq ще е на салона в Пекин през април, а продажбите ще стартират през есента.

Все още няма информация дали Kamiq ще остане модел само за Китай или ще бъде лансиран и на други пазари.

Тагове: skoda kamiq
0 от 500