IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сайнц блъсна основателя на booking.com, наказаха го

Испанецът загуби 10 минути от аванса си в рали "Дакар"

Сайнц блъсна основателя на booking.com, наказаха го

Заради инцидент с ATV пилот в седмия етап на рали „Дакар” в събота водачът в класирането в 40-ото издание на състезанието Карлос Сайнц загуби 10 минути от аванса си в класирането. Скандалът гръмна през уикенда, след като стана ясно, че холандецът Кийс Коолен, който се състезава с ATV, се е оплакал на организаторите, че е бил ударен от Сайнц, който след това не е спрял, за да му помогне.

Сайнц блъсна основателя на booking.com, наказаха го

Холандецът е основател на популярния сайт за търсене на хотели Booking.com, а освен това е и световен шампион в крос-кънтри надпреварите с ATV машини за 2017 година. Сайнц отрече да е удрял колегата си, но призна, че го е видял да пада в калта край трасето, както и че е минал много близо до него, след като Коолен се е върнал на трасето.

Сайнц блъсна основателя на booking.com, наказаха го

От Peugeot обявиха, че ще обжалват наказанието на Матадора, който сега има аванс от над 56 минути пред съотборника си Стефан Петерханзел, който има 13 победи в рали „Дакар”, но сега изостана заради повреда в събота. Откакто е пилот на Peugeot Сайнц няма нито един успешен финал на рали „Дакар”, а 55-годишният испанец вече обяви, че това ще е последният му старт в това състезание.

Вчерашният етап в ралито беше отменен заради лошото време, а от днес до финала остават пет етапа, като все още не се знае дали Peugeot ще използва заповеди от бокса, за да не позволи на Петерханзел да атакува Сайнц, въпреки че това е повече от вероятно.

Коолен вече обяви, че 10-минутното наказание на Сайнц е „смешно малко”, а тим шефът на Peugeot Sport Бруно Фамен е на мнение, че пилотът е трябвало само да бъде глобен за „опасно поведение”.

Тагове: peugeot
0 от 500
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това май се превърна в надпревара на пенсионирани пилоти и богати старчета :/
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер гръмко заглавие, и ни най малко близко до истината предполагаемо е това дали го е блъснал или не. Това "ай" "ти" казва, че АТВ то му е било повредено, в същия етап завършва 12, а на следващия етап който е част от маратонския 10 със уж счупено АТВ. Има и друго, че е акционер във спортното подразделение на тойота