IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep може да удвои печалбите на FCA

Данъчната реформа на Доналд Тръмп носи 1 милиард долара на компанията

Jeep може да удвои печалбите на FCA

Печалбите на FCA може да нараснат двойно в рамките на следващите пет години, ако американската марка на компанията Jeep реализира огромния си потенциал.

Jeep може да удвои печалбите на FCA

Това е прогнозата на шефа на FIAT Chrysler Серджо Маркионе, който очаква още по-големи продажби на моделите на Jeep на световния пазар и допълни, че очаква неговият наследник начело на компанията да продължи политиката му.

Маркионе потвърди пред телевизия Bloomberg, че планира да се оттегли в началото на 2019 след 15 години начело на FIAT и след това на Chrysler. Точно сливането с Chrysler през 2014 година спаси почти фалиралия италиански гигант, който заложи на развитието на Jeep, а след това и на Alfa Romeo и въпреки че остава скромен по размери в сравнение с Volkswagen или Toyota, FCA вече е един от важните играчи на световния автомобилен пазар.

Основната заслуга на Маркионе е смяната на посоката на развитието на компанията, която беше една от първите, които се отказаха от традиционни модели като седаните, най-вече в Щатите, за да заложи на производството на по-печелившите и все по-популярни кросоувър и SUV модели.

„Нищо не може да ме убеди, че Jeep няма да може да достигне 20% от световния SUV пазар, което означава 5 милиона продажби на година – смело прогнозира Маркионе, който е известен с бомбастичните си изказвания. – Ако това се окаже истина, то FCA ще набира все по-бързо скорост, като е възможно в следващите пет години печалбата ни да нарасне двойно.”

Маркионе потвърди, че новата данъчна политика на президента на САЩ Доналд Тръмп ще осигури допълнителни 1 милиард долара на FCA, които ще останат в компанията.

Тагове: jeep fca
0 от 500