IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обнови първия си модел с предно предаване

Двете версии на 2-Series Active Tourer получиха 7-степенна скоростна кутия

BMW обнови първия си модел с предно предаване

Компанията BMW представи обновения вариант на своя първи модел с предно предаване – компактния ван Active Tourer и неговата версия със 7 места Gran Tourer. Основната новст при модела е 7-степенната роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

BMW обнови първия си модел с предно предаване

Този вид трансмисия ще се предлага като алтернатива на 6-степенната механична скоростна кутия за всички модификации, с изключение на версиите 225i с бензинов мотор с 231 к.с. и 220d с дизел, развиваш 190 к.с. Те ще получат 8-степенен автоматик.

BMW обнови първия си модел с предно предаване

След фейслифта моторната гама на BMW 2-Series Active Tourer ще се състои от бензинови двигатели с обем 1,5 и 2,0 литра,
развиващи 109, 140, 192 и 231 к.с., както и с дизели с обем 1,5 и 2,0 литра, чиято мощност е 116, 150 и 190 к.с. Ще има и хибридна версия с 224 к.с. За Gran Tourer се предлагат същите агрегати, с изключение на хибрида и на бензиновия мотор с 231 к.с.

Всички двигатели да модернизирани, като са получили нови валове и клапани, както и преработени турбини. Дизеловите мотори са получили филтри за твърди частици, както и система AdBlue, снижаваща вредните емисии.

BMW обнови първия си модел с предно предаване

Промени има и във външия вид. По-голяма е решетката на радиатора, различни са и броните. Срещу доплащане двата автомобила могат да бъдат оборудвани с адаптивни главни светлини и с LED-фарове за мъгла. Предпалагат се и нови джанти.

BMW обнови първия си модел с предно предаване

В салона е сменен приборният панел, повишено е качеството на материалите, а като опция се предлагат 6,5 или 8,8-инчов сензорен екран на мултимедийната система. Тя вече работи с гласово управление.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    propov ( преди 6 години )
    Е46 тук в Германия си ги карат и си свиркат. Даже аз се изненадах, ама А4 и Це класи от неговото време не са останали много. Има много дърти Полота и Е46.Това трябва да ти подскаже нещо.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    iliev555 ( преди 6 години )
    Това си е семеен автомобил , в крайна сметка тук е важна практичността , удобството за товарене на багажи тн. Интериорът си е типичен за бмв.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до Teson ( преди 6 години )
    А кое е БМВ - е46-цата ти, която струва 3000 лева и във всяка нормална европейска държава не може да мине технически преглед ли?
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до Teson ( преди 6 години )
    Който има пари, семейство и акъл, но няма комплекси, (би могъл да) си вземе ТОЧНО това "недоразумение"..
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Teson ( преди 6 години )
    Който си купи точно това недоразумение, трябва да бъде екзекутиран публично. Това НЕ е BMW.