IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot оглави класирането в рали "Дакар"

Сирил Депре взе втория етап, Бареда поведе при мотоциклетистите

Peugeot оглави класирането в рали

Френската звезда на Peugeot Сирил Деспре спечели втория етап в 40-ото издание на рали „Дакар” – 267-километров пустинен етап с много дюни до Писко, Перу. С тази победа Деспре излезе начело в общото класиране на състезанието, а в Топ 3 за деня място намериха още двама пилоти на Peugeot: миналогодишният победител Стефан Петерханзел и Себастиен Льоб.

Peugeot оглави класирането в рали

След първите два дни на състезанието Деспре е начело с аванс от 27 секунди пред Петерханзел, а трети е Жинел де Вилиърс с Toyota, която е 5,44 минути от новия водач. Вторият етап се оказа тежък за Mini и Toyota – най-големите съперници на Peugeot. X-Raid загуби един от пилотите си – Брис Мензес, който катастрофира и тежко и не може да продължи, той е невредим, но навигаторът му Питър Мортенсен е със счупен глезен.

Лидерът от първия ден Насер Ал-Атия с Toyota пък загуби над 12 минути, а навигаторът му Матийо Бомел има здравословни проблеми. Вчерашният ден беше труден и за ветерана Карлос Сайнц, който спука две гуми и се загуби малко преди финала на отсечката, което го дръпна назад в класирането – 6-и за деня, на 13 минути от Сирил.

Хоан Бареда с Honda спечели втората отсечка и поведе при мотоциклетистите, а през по-голямата част от деня той се бори с Адриен ван Беверен, който записа второ поредно второ място от старта на състезанието.

При камионите Едуард Николаев и Камаз нанесоха сериозен удар на съперниците си – руснакът спечели етапа и беше най-бърз на всички контроли, като след отсечката след него Алес Лопрайс с Tatra и Федерико Виагра с Iveco, който вчера завърши деня втори.

Тагове: honda peugeot yamaha
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ахахаха ( преди 6 години )
    Така е българина мрази французина и харесва германеца а кво да кажат тия от Елзас с немски фамилии говорещи и френски и немски сел.ка не мое да го обясни!Той само мрази и възхвалява тия които губят две световни войни подред *** иначе много силни били манталитет селски.Закривай и продавай ко.ината може някой пакистанци да я харесат!
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    любител ( преди 6 години )
    Заглавието "Пежо оглави класирането.." в коментарите сКамаз само се чете. Браво на френския тийм !
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    "пюп" то не вкарват Каамаз-и поради същата причина поради която отказахме "Южен поток" да се правим по-от Папата, та сега чувам ще вземаме от турски поток.Разбираш ли намека.А що се отнася до вкараните Камаз-и ми те все още се ползват и то за тежки работи за които са предназначени, а това с Ивеко или Камаз дилемата не е лоша и ако е от новите Камаз-и може човек да помисли. А ти вземи ги погледни тези които са за магистрални влекачи.
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    пюп ( преди 6 години )
    Абе защо ги няма по пътищата КАМАЗ-ите? То навсякъде може да се съберат 20-тина ентусиасти и с пари да направят супер камион/кола. Ти камаз ли ще си купиш или ивеко премерно, преди време бяха вкарали едни камази самосвали обаче май не повториха
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Тия с Камаз-ите ме кефят максимално. Руски били, трошки били и т.н. А *** никой не може да им се мери в последните 10+ години.Гледах едно филмче за точно това подразделение на завода. Почти всичко вградено в Камаз-а си е тяхна разработка.И всичко е направено с жълти стотинки, щото пари няма... или поне в началото не са имали хич.На директора на завода, който е дал идеята са му се смяли и са му викали че е луд... ха сега да видим кой е лудия :)