IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai направи еърбег за покрива

Въздушната възглавница се задейства за 0,08 секунди

Hyundai направи еърбег за покрива

Корейският производител Hyundai обяви създаването на нов тип въздушна възглавница, която се вгражда в панорамния покрив на автомобила. Според представители на компанията, това е иновация в автомобилната промишленост.

Hyundai направи еърбег за покрива

Подробна информация за новата технология засега не се разкрива. Известно е само, че еърбегът е поставен в механизма за отваряне на люка на покрива. Ако специален датчик отчете, че има опасност от преобръщане, защитното средство са задйства в задната част на автомобила, като покрива цялата повърхност за 0,08 секунди.

От компаниято допълват, че новата въздушна възглавница няма да позволи на пътниците да излетят салона в случай на преобръщане на автомобила. Освен това jя съществено намалява риска от сериозни наранявания при подобен инцидент.

Hyundai направи еърбег за покрива

Засега няма яснота кога от Hyundai официално ще покажат иновационната си защитна система. Не се знае и кога то ще започне да се вгражда в серийните автомобили на марката.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: hyundai
0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дава усещане за простор и светлина. Предвид цената и факта че яде сериозно от височината на слона съм съгласен че е малко излишна екстра, но е приятно ако го има и не ти пречи. Само трябва да се внимава с това дали има УВ защита да не ти изгори темето."...новата въздушна възглавница няма да позволи на пътниците да излетят салона..." - ако са си сложили коланите няма такава опасност и без това.
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    някой ще мо обясни ли за какво му е на един автомобил остъклен покрив или подвижен люк или прибиращ се покрив