IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридният Nissan X-Trail ще получи агрегата на Mitsubishi Outlander

Новата версия на кросоувъра дебютира на китайския пазар през пролетта

Хибридният Nissan X-Trail ще получи агрегата на Mitsubishi Outlander

Японският производител Nissan подготвя хибридна модификация на кросоувъра си Nissan X-Trail. Очаква се тази версия първо да се появи на пазара в Китай, като това ще стане през пролетта, съобщават местните медии.

Хибридният Nissan X-Trail ще получи агрегата на Mitsubishi Outlander

В Nissan са взели решение да не разработват нов агрегат за кросоувъра, а да използват този на модела Mitsubishi Outlander PHEV, който може да се зарежда от електропреносната мрежа. В него влизат 2,0-литров бензинов двигател с мощност 121 к.с. и два електромотора, развиващи ощо 86 к.с.

Единият електромотор е разположен на предната ос, а вторият – на задната. Само на електричество Mitsubishi Outlander PHEV може да изминава около 55 км. Пробегът със зареден на кросоувъра с пълни резервоари е 800 км., като средният разход на гориво е 4,95 л/100 км

Пълното зареждане на батериите на хибридния кросоувър отнема около 5 часа. При използването на специално зарядно само за 30 минути акумулаторите могат да се напълнят до 80%.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Голата истина ( преди 6 години )
    Пълна щурутия!Предния елекромотор всъщност го играе и стартер за ДВГ,а при режим 4х4 произвежда ток да захранва задния-по мощен електродвигател.На теория това е върха на сладоледа за пълноразмерен кросовер 4х4.Обаче 2 електомотора ,батерии и куп кабелаци дали са най-подходящи за калища и т.н.Истината е че хибридите са ни риба ни рак! Купуват ги основно лицемери които не искат да изпитват неудобствата на истинските електромобили но искат да са "еколози" за пред обществото и медиите.
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Определено не е най-доброто им решение. Mitsubishi Outlander PHEV дава по мое мнение незадоволителни динамични характеристики гарнирани с потресаваща цена. Единствено разхода изглежда доста добре (ако е верен ;)). Ще спестят пари в краткосрочен план. Предвид масовата електрификация която се задава, може и да е печеливш ход, но е доста рискован според мен.