IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще направи конкурент на BMW 8-Series

Луксозното купе ще бъде направено на базата на новото А8

Audi ще направи конкурент на BMW 8-Series

В Audi с гордост твърдят, че новото поколение на фалгмана на марката A8 е най-технологичният автомобил в света. Компанията обаче не разполага с голямо купе от този клас, за разлика от конкурентите си Mercedes-Benz и BMW. Първият от тях има в гамата си S-Class Coupe, а вторият готви излизането на 8-Series. Този пропуск ще бъде отстранен в близките години, твърди Autocar.

Audi ще направи конкурент на BMW 8-Series

Главният дизайнер на Audi – Марк Лихте, е категоричен, че такъв автомобил трябва да присъства в гамата на марката. Той обаче не бърза да посочи конкретни срокове за неговото излизане, тъй като разработката на подобен модел би струвала доста скъпо на компанията от Инголщад.

„Със сигурност аз съм човекът, който най-много държи да предложим такъв автомобил на нашите клиенти. И съм убеден, че ще го направим съвсем скоро, но нека не избързваме. Автомобилите с две врати са голямо предизвикателство, с което Audi може да се справи”, коментира Лихте.

Според информациите, Audi ще има нужда от подобен модел, тъй като предстои спирането на суперколата R8. Новото купе няма да бъде директен приемник, но все пак ще може донякъде да компенсира нейната липса.

Audi ще направи конкурент на BMW 8-Series

Впрочем, през 2014 г. компанията вече показа такъв концептуален модел – Audi Prologue (на снимките), който вероятно ще бъде в основата на бъдещото голямо луксозно купе. Неговото излизане н серия може да се осъществи не по-рано от 2020 г. Преди това Audi има по-важни задачи – излизането на новата генерация на седана A8, на хибидното крос-купе Q8, на компактния хечбек A1 и на кросоувъра Q3.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi a8
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Мхм. То и Самсунг и Хуявей искат да кон-ку-рират Апъл ***...само искат:)
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Мерц ( преди 6 години )
    И всичките те ще се пънат да кОнКурират S-класа купе!Произвеждана от години...
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Форд ( преди 6 години )
    Предницата от МОНДЕО ?
  • #5
    4 rate up comment 11 rate down comment
    DrBr ( преди 6 години )
    Откраднали решетката на Дженезис и страничната линия на Шкода Съпърб,сложили цена на бентли и ловят мухи.
  • #4
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само аз ли виждам Шкода Суперб с 2 врати на стероиди?!Дори Шкодата изглежда много по-добре и по-свежо от бръснарските ножчета на предната решетка.А формите пред предните калници приличат на перки на акула ударена от харпун.Колата е прекалено ниска все едно, че панел е паднал отгоре, а колелетата са прекалено големи за тази форма. Несъръзмерността между различните елементи е голяма. Джамовете са малки, като на МТ-ЛБ и видимостта със сигурност ще е доста ограничена.За външна То-а-лет-на е ОК!
  • #3
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако е това, то е много назад от 8er , ама много.
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    От тази новина аз разбрах, че ще има евтино бентли конти...
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Голата истина ( преди 6 години )
    Ауди никога не могат да имат реален конглокент нито на Мерцедес, нито на БМВ