IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo работи върху нови 4C и Giulietta

Купето остава без механични скорости, а хечбекът минава на задно предаване

Alfa Romeo работи върху нови 4C и Giulietta

След премиерата на седана Giulia и кросоувър Stelvio гамата продукти на италианския производител Alfa Romeo значително се обнови. В момента компанията работи върху два кросоувъра, но преди тях ще излязат новите поколения на купето 4C и на хечбека Gulietta, съобщава Auto Express.

Alfa Romeo работи върху нови 4C и Giulietta

„За да може да обновим изцяло предлагания асортимент от модели Alfa Romeo, се нуждаем от още два автомобила – нещо от C-сегмента, както и от спортен модел, който е задължителен”, коментира главният технически директор на компанията Роберто Федели. 

Alfa Romeo работи върху нови 4C и Giulietta

Според информацията, новата Alfa Romeo Giulietta ще използва намалената на размери платформа на седана Giulia. А това означава, че в C-сегмента ще се появи първият хечбек със задно предаване след BMW 1-Series. Като цяло в италиано-американския концерн FCA, който е собственик на марката Alfa Romeo, се отказват от моделите с предно в този сегмент (Dodge Dart, Chrysler 200 и Lancia Delta), тъй като не получават приходи от тях.

Alfa Romeo работи върху нови 4C и Giulietta

Що се касае до купето 4C (на снимката), което се предлага и като кабриолет, в момента шефовете на компанията обсъждат неговото дългосрочно бъдеще, като все още няма взето крайно решение по въпроса. Очаква се моделът да остане без механична скоростна кутия, а тепърва ще се избира двигател за този автомобил.

Снимки: Alfa Romeo
 

Тагове: alfa romeo 4c giulietta
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    getrag ( преди 6 години )
    4С няма да мине на автомат!Те нали направиха възможно и ръчка на Джулия...
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    1234 ( преди 6 години )
    Дано го изкарат до година две защото иначе пак ще потънат. Има някаква инерция набрана с Джулия и Стевио която трябва да се оползотвори иначе ще е подерния крах за тази легенда! Жалко ,откровенно е жалко за нас феновете на това изкуство на колела.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    () ( преди 6 години )
    Предно за в града хората са го измислили.Задно за фукня а хората които се фукат акъл нямат.Божа работа да кара всеки квото иска.Със задно само матор пистов на писта!
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 6 години )
    Ами то Джулия си я има и във версия 4х4, Стевио също, и Мазерати и те, даже и Ферари имат такъв модел.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Имал съм коли и бус със задно предаване и съм казал НИКОГА повече , имам и приятели с нови мерцедеси със задно и зимата само псуват при най-малкия сняг и то с читави зимни гуми . Не знам откъде им идва на акъла да направят компактен хечбек със задно , окончателно я задрасках тая марка , ще правят само автомобили за каране по платени писти за кефа на тест пилотите ! Дано поне предвидят и 4х4 вариянт.