IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще предложи две нови версии на Q2

Едната ще е изцяло електрическа и ще има пробег от 500 км.

Audi ще предложи две нови версии на Q2

Компанията Audi подготвя две нови версии на кросоувъра Q2, като първата от тях ще бъде готова още до средата 2018 г., съобщава Indians Auto Blog.

Audi ще предложи две нови версии на Q2

Първо  ще излезе удълженият вариант на модела – Audi A2 L, който ще бъде предназначен за пазара в Китай. Кросоувърът ще получи само бензинови турбомотори – 1,0 TSI (116 к.с.), 1,4 TSI (150 к.с.) и 2,0 TSI (290 к.с.). Моторите ще се съчетават с 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Производството на удълженото Q2 L в Китай вече стартира, а в Audi вече работят и по електрическа модификация на модела. В компанията са наясно, че най-големият пазар в света постепенно се отказва от бензинови и дизелови автомобили, като те ще бъдат последвани и от хибридите.

Audi ще предложи две нови версии на Q2

За целта се подговя версията Audi Q2 E-Tron. В Китай тя ще бъде изградена на удължената модификация (L), докато на други пазари за основа ще се използва стандартния кросоувър. Пробегът на модела с едно зареждане ще е около 500 км, което ще му позволи за се конкурира с Model X. Засега не е ясно дали електромобилът ще поучи фирмената система за задвижване на четирите колела Audi Quattro AWD.

Снимки: Volkswagen

Тагове: audi q2 q2 l
0 от 500