IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е по-силен или най-нестандартните състезания по дърпане на въже (ВИДЕО)

Един срещу друг се изправят не само автомобили, но и други превозни средства

Кой е по-силен или най-нестандартните състезания по дърпане на въже (ВИДЕО)

Спорът „кой автомобил е по-бърз или по-мощен” обикновено се решава по един начин – с директна надпревара от място. Има обаче и друг начин за определяне на победителя и това е добре познатото „дърпане на въже”. Ето няколко такива двубоя, при които един срещу друг се изправят съперници, при това от различни класове.

Mazda MX-5 срещу Pontiac GTO



Момчетата от ателието Hoonigan често си устройват безмислени състезания и това изглежда като едно от тях. Този дуел на MX-5 срещу GTO спокойно може да бъде определен като „Давид срещу Голиат”. И двете коли са купени на старо, като „Маздата” струва 200 долара, а „Понтиакът” – 4200. Ако нямате търпение да изгледате цялото клипче, отидете директно на 8:33.

Audi A6 срещу Subaru Outback



Авторите на това видео предупреждават, че колите използват различти гуми, така че е трудно да се определи доколко тази схватка е реална. Една срещу друга обаче се изправят две от най-известните системи за задвижване на четирите колела. Коя ли е победител?

Tesla Model X срещу Toyota Land Cruiser Prado



Още в началото на видеото се предупреждава, че подобни експерименти не бива да се повтарят, тъй като електромобилът на Tesla
може да загуби гаранцията си. Но ако все пак решите да изпробвате Model X в дърпане на въже срещу Land Cruiser Prado, то със сигурност няма да станете за смях.

Tesla Model X срешу Hummer H2



С американския гигант с V8 двигател обаче нещата са по-различни, отколкото в предишния случай. Опитът е на същите момчета от Норвегия, които участват и в предния клип. Ако не сте го видели, гледайте внимателно!

Dodge Challenger Hellcat срещу Dodge Charger Hellcat срещу SRT Viper GTS



През 2015 г. изданието Motor Trend организира сравнителен тест между трите най-мощни коли на концерна Dodge-Chrysler, в който участват „адските” Challenger и Charger, както и изпратеният в пенсия Viper GTS. Един от двубоите между тях беше именно тройно дърпане на въже. Как завършва той, вижте на 21 минута и 53 секунди!

Ferrari F50 срещу Ferrari F50



Богатите хора имат своите странности, като тази е направо безумна, тъй като участват две Ferrari F50. Резултатът от дуела е предсказуем, тъй като печели...F50. Заслужава обаче да се чуе как работят заедно два атмосферни V12 двигателя.

KTM SuperDukе срещу LaFerrari



Изглежда изходът от тази битка е очевиден, но реално нещата не са толкова прости, въпреки че мотоциклетът губи и като мощност, и като сцепление. Видеото е доста ценно, защото такива суперколи се виждат много рядко.

Red Bull RB8 срещу отбор по ръгби



Това не е традиционното дърпане на въже, но става ясно кой има повече сили. В тази схватка участва шампионският болид на RedBull от 2012 г. с Даниел Рикиардо зад волана, който се изправя срещу ръгбистите от Bath Rugby Club. 750 коня срещу 8 яки мъже – кой ли ще спечели?

Камион срещу катер



Това не е само война на мощност, а война на стихиите. Земя срещу вода, 500 коня от камиона срещу 900 коня на катера. Различни характеристики, различна среда и само един победител.

Видео: YouTube
 

0 от 500