IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia и Hyundai поставят изкуствен интелект в моделите си

Новият персонален асистент ще се появи в серийно производство през 2019 г.

Kia и Hyundai поставят изкуствен интелект в моделите си

Автомобилите на двата най-големи корейски автомобилни производителя - Hyundai и Kia, от 2019 г. ще бъдат оборудвани с виртуален асистент, създаден на основата на изкуствен интелект.

Kia и Hyundai поставят изкуствен интелект в моделите си

Системата ще се нарича „AlI assistant”, като ще помага на шофьора и пътниците в различни ситуации, за да може те да пътуват максимално комфортно. Асистентът, например, ще чможе да определя каква музика свири от радиото с помощта на сервиза SoundHound и така да запаметява предпочитанията на возещите се.

Технологията също така ще изпреварва събитията, като се опитва да отгатне къде отива шофьорът. И ако успее да го стори, ще може да му предложи маршрут за по-лесно достигане на крайната точка. За целта асистентът ще вкарва в специален календар всички навици на своя собственик.

Виртуалният помощник също така ще може да съобщава на пътниците прогноза за времето, да избира най-интересното от списъка със световни и регионални новини и да ги озвучава в кратка и разбираем форма. Общуването с пасажерите ще става с помощта на гласови команди по подобие на асистентите на Google, Siri, Alexa и Cortana.

Новата технология ще бъде демонстрирана от корейските производители по време на изложението за потребителска електроника CES, което стартира в началото на следващата година в Лас Вегас.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai kia
0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 5 rate down comment
    до коментар номер 5 ( преди 6 години )
    Визирах поредното решение, с което изоставят бюджетния си имидж и натрапването на все повечето ненужна електроника. Другите са споменали за следенето и BigBrothera.Все пак за нещо си прав - все повече таксита има по софийски улици.
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Който няма естествен интелект си купува кола с изкуствен, за да компенсира липсата!
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    време е БМВ да проведе сервизна акция и да инсталира подобен изкуствен интелект на автомобилите от моделите Е36 и Е46 , за да компенсира липсата на естествен интелект сред водачите им .
  • #5
    5 rate up comment 13 rate down comment
    do3 ( преди 6 години )
    ама си ги гледаш как се множат по улиците,а ти не можеш да си ги позволиш докато си караш 20 годишната трошка на газ
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ...асистентът ще вкарва в специален календар всички навици на своя собственик.Направо си го кажете, че това е поредната шпионска джаджа в колите, която ще ни следи, записва и управлява как и къде да отидем. Биг Брадър!
  • #3
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Западането на корееца продължава.
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Необходим е!!! ( преди 6 години )
    При доказана липса на такъв на собствениците им.
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    харесвам ги тези марки,ама кому е нужна тая безползена скъпотия