IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Страхотна покупка: Lamborghini Countach, доработен от Хорацио Пагани

Колата е от юбилейна серия и се продава на търг

Страхотна покупка: Lamborghini Countach, доработен от Хорацио Пагани

Аукционната къща Sotheby’s ще предложи на търг в Париж един много специален Lamborghini Countach, доработен от шефа на Pagani Хорацио Пагани. Колата е от специалната серия за 25-годишния юбилей на фирмата, излязла на пазара през 1988 г. и в нея влизат едва 650 автомобила.

Страхотна покупка: Lamborghini Countach, доработен от Хорацио Пагани

Очаква се, че цената на търга на този Countach ще достигне 250 000 – 300 000 евро. Модификацията Countach 25th Anniversary е официално представена на пистата „Монца” по време на Гран при на Италия във Формула 1, а в техническо отношение супер автомобилът е идентичен с версията 5000QV.

Страхотна покупка: Lamborghini Countach, доработен от Хорацио Пагани

В същото време обаче колата е получила 500 подобрения и изменения, които имат за цел да „облагородят” дизайна й и да осигурят повече комфорт на борда.

Пагани, който по това време работи в Lamborghini, получава задача да направи новия дизайн на каросерията и той избира да повдигне леко носа, да промени въздухозаборниците, които отвеждат въздушната струя към предните спирачки, а нова форма получава и задната броня. Промени има и по въздухозаборниците, разположени зад вратите, а Пагани избира и нови джанти за тази версия на Countach.

Страхотна покупка: Lamborghini Countach, доработен от Хорацио Пагани

Списъкът с подобрения за юбилейния модел включва и електрически странични огледала, електрическо задвижване на седалките, нов волан и по-ефективен климатик.

Countach 25th Anniversary се задвижва от 5,2-литров атмосферен V12 двигател с мощност 455 к.с. Максималната му скорост е 295 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 5 секунди.

Снимки: Sotheby's

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Countach и Testarossa който ги види на живо (аз за първи път ги видях 90те) никога не ги забравя. Пък разправяйте за мегани , возия и видимост назад - направо сте смешни! Все едно да разправяш към днешна дата, че в лаферари се сяда трудно и не можеш да си вземеш билетчето за пракинга. Айде моля ви се такива не пишете в автомобилни сайтове.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бе Меган хахаха. Може най-напомпаното ренде да доближава най-слабата версия на Лабото от преди 40 години обаче след 40 години рендето няма да го помни никой и ще изглежда като колата на Флинстоун. А това е класика сред автомобилите като Ферари Ф40, Макларън Ф1 и т.н. Меган хахахаА който си мисли че подобен род коли се правят за да имаш видимост и удобства значи нищо не разбира от коли. Това са машини с които да си доставяш удоволствие от шофирането.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Искам да видя реакцията на гумаджията, когато кажете че търсите 2 гуми по 15 цола и 345 ширина (за задните гуми на Кунтача).
  • #6
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Остарели бангии може и да е било нещо преди 30 години но е факт че сега е по бавен от един Меган РС.Ниска кола неприложима стар ръбест дизайн.Морално остаряла машина.
  • #5
    14 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Да така е. Безумна кола, ама точно това и е чара. Невероятна е. Представи си, че не е 2017/18, а 1975. Какво би си помислил преди повече от 40 години? Нещо средно между кола и космически кораб.
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази кола е хубава за плакат в стаята, във всичко останало е безнадеждно зле спрямо конглокентите си от нейното време. Лоша видимост, лоша ергономия, зле разположен волан и ***, грозен интериор, кофти сглобка и т.н.
  • #3
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Към днешна дата изглежда нелепо и архаично с груб дизайн, а е и кола със доста самоцелен дизайн с много лоша аеродинамика. Гледайте клипа на Джей Лено за тази кола, има модел 1986г.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Безпорно е много интересен дизайн, но безумен автомобил, като се почне от чистачката, и се стигне до връщането на заден ход. За мен лично, най-красивото Ламбо е Miura
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Точно така трябва да изглежда едно Ламборгини ! Сякаш всеки момент ще започне да стреля с ракети и лазери, както казва Кларксън. Красота ! Това е ней-якото като дизайн Ламбо, а Диабло има най-якото име, и някак си, на мен ми е любимо.