IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Corvette ще бъде по-мощен от очакваното

Моделът излиза в серия от 75 бройки, всяка на цена 750 000 долара

Електрическият Corvette ще бъде по-мощен от очакваното

Американската компания Genovation Cars, специализирана в създаването и доработването на електрически автомобили, е готова с изграждането на своя електрически Corvette GXE. Моделът ще бъде показан официално на изложението CES, което се открива в началото на януари.

Електрическият Corvette ще бъде по-мощен от очакваното

Показаният от компанията преди година прототип разкри, че мощността на колата ще бъде 660 к.с. и 812 Нм въртящ момент. Сега обаче става ясно, че електрическият C7 ще генерира 800 к.с. и 948 Нм въртящ момент. Това ще позволи ускорението от 0 до 96 км/ч да става за по-малко от 3 секунди и да се развива максимална скорост от близо 354 км/ч.

Според информациите до момента, Corvette-ът ще има пробег от 240 км. с едно зареждане на батериите. Моделът GXE ще се задвижва от два електромотора, които ще работят със 7-степенна механична скоростна кутия или с роботизирана трансмисия с два съединителя.

От електромобила ще бъдат произведени само 75 бройки, като цената на всяка една ще бъде 750 000 долара. Очаква се той да бъде достъпен за поръчка от 2019 г.

Снимка: Genovation Cars

0 от 500