IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тата ще покаже „най-евтината кола на света” през януари в Делхи.

Индийската фирма Tata Motors обяви, че ще покаже обещаният „най-евтин автомобил на света”, на изложението Auto Expo, което ще се поведе в столицата Делхи през следващия месец, съобщава агенция Reuters.

Тата ще покаже „най-евтината кола на света” през януари в Делхи.
Вече бе обявено, че цената на автомобила няма да надхвърля 2 500 долара, а продажбите ще започнат още през 2008 г. Напоследък обаче се появиха предположения, че първоначално обявената цена може да се повиши заради растящите цени на суровините, материалите и енергията. Дори и това да стане, цената няма да надхвърля 3 000 долара, твърдят икономисти от Индия. 

Досега продължават да липсват каквито и да е подробности за този автомобил. Има информации, че колата ще е за пет пътници и ще има двигател с обем 600 см3.

 „Най-евтиният автомобил на света” ще бъде произвеждан в завода на Tata в щата Източен Бенгал, като прогнозите са за 100 000 автомобили годишно. 


Досега един от евтините (по европейските стандарти) модели на Тата е Indica V2 (на снимката), но неговата цена е около три пъти по-висока от очакваната цена на бъдещия супер евтин модел.
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    венката ( преди 16 години )
    с това темпо на развитие в автомобилостроенето и със тези мощтни двигатели който произвеждат и се стремят кам по-мощтни и по-мощтни/да не говорим за жертвите и сакатите с мощтни коли/ ще свършим петрола,това се някога ще стане затова съм за малките автомобили с нисък разход./може да имам и по стари убеждения/
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ,,,,,,,,,,,,,,, ( преди 16 години )
    neandertalci ste
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лумпел ( преди 16 години )
    Хм винаги съм си мислел, че обемът 600м3 а мощността се мери в коне. Може да се бъркам
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    monz ( преди 16 години )
    аре изтрийте ми коментара, ***! така става когато е трудно да мислиш!