IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново поколение на спортната Acura NSX ще видим след около две години

Honda потвърди информацията, че следващото поколение на Acura NSX ще се появи с около една година по-късно от очакваното.

Ново поколение на спортната Acura NSX ще видим след около две години
Преди време шефът на Honda Такео Фукуи беше споменал, че новата Acura NSX ще видим в края на 2008 или началото на 2009. Сега от шефът на Honda за Америка, Тецуо Ивамура разбираме, че автомобилът ще бъде готов през 2010 г. 

Както съобщава изданието Ward’s Auto новото спортно поколение на Acura ще се появи първо в САЩ, а по-късно в Япония и на други пазари. Това е така, защото повечето клиенти на Acura са именно в САЩ. 

Засега се знае малко за NSX, но вероятно през идната година ще видим нейна концепция на някой от автомобилните салони. Вече е известно, че двигателят ще бъде изцяло нов V10, а оборудването ще бъде много по-богато от това на досегашния луксозен GT модел на Acura. 


Honda вече показа концепцията Acura Advanced Sports Car (на снимката) в Детройт през януари тази година. Очакваше се серийната версия да видим в Токио, но това не стана и от фирмата решиха, че ще променят дизайна на спортната кола. Дали това има нещо общо и със забавянето на Acura NSX е трудно да се предполага.  
0 от 500