IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Tesla ще е готов през 2020 г.

Година по-рано компанията ще предложи и компактен кросоувър

Пикапът на Tesla ще е готов през 2020 г.

Шефът на Tesla Motors Илон Мъск обеща, че компанията му ще пусне на пазара електрически пикап. Това ще се случи ведната след излизането на компактния кросоувър Model Y, което е предвидено за 2019 г.

Пикапът на Tesla ще е готов през 2020 г.

Мъск даде обещанието си в своя блогт в Twitter, където отговаряше на въпроси на други потребители. Той разкри, че „държи в главата си основните технически и стилистически решения на пикапа вече близо 5 години”. Скица на машината вече беше показана при премиерата на камиона Semi.

Така вече са ясни и следващите две премиери на производителя на електромобили. През 2019 г. трябва да е готов компактният кросоувър Model Y, който ще бъде изграден на платформата на Model 3. От него всъдеходът ще получи и по-голяма част от агрегатите и компонентите.

Производството на Model Y ще стартира през 2020 г. Веднага след него ще започне и сглобяването на електрическия пикап, който също ще получи два електромотора – по един на всяка ос. Очакваният пробег на машината ще е подобен на този на топ-версията на показания по-рано тази година камион Semi – около 800 км.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: tesla motors model y
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Новина от днес 28.12 ( преди 6 години )
    Днес великите Роскосмос бяха обвинени от Путин в "системни управленски грешки", след като изгубиха поредна ракета с 20 сателита на борда, сред които и първият на Ангола...http://***/2CjofEGАфриканците ще си имат обеца на ухото. За другия път да си знаят към кого да се обърнат ако искат да им се свърши работа. Жалко за похабените пари и надежди в държавните предприятия от СОЦ-а...
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    @ Тслъ ( преди 6 години )
    иначе на 3-тата дума си ми ясен от самолет - идваш от Прованса ("***" се използва само там), четеш брошурите на Texn0полис или блееш тъпо в телевизора по време на реклами, муаш скара и мразиш нета и цивилизацията. В което няма лошо - важно е не откъде идваш, а накъде отиваш. Само че с твоите разсъждения за момента нещата не са розови :)Колкото до мен - през ръцете ми са минали повече коли, отколкото си виждал т.е. накъдето отиваш, аз оттам се връщам. И точно поради тая причина минах на ток.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 6 години )
    @ Tслъ Долу-горе позна - на 19 съм, само че x 2. Ти като бъзикаш *** чупят ли ти се в ръцете вакуумни маркучета, станали на кокал? Носиш ли колектора на стругар, щото не мож го махна, без да скъсаш шпилка?Велик си точно колкото Роскосмос и НАСА, АМА НА ДУМИ!Войнстваща посредственост - тва понятие срещал ли си го или още не сте стигнали до тоя урок?
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Мъзиктар ( преди 6 години )
    Гледам, не ги карат много.
  • #6
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Да... Свети Илон е цар на обещанията, не и на спазването им ;) Той и Модел 3 вече трябваше да е при собствениците си и да са му минало половинаа гаранция... *** не е ;)А относно нещото на снимката - ми така става като накараш програмист да прави дизайн... *** то е видно още от предходните му изцепки особено в интериора ;)Дерзайте сектантчета, фърляйте се в боя да защитите гуруто :)
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Тслъ ( преди 6 години )
    Тоа па надути..не сме бе..нормални сме бе!Каращи нормални мпс-та.Не като този кютук от рендера. За колегата незнам, аз поне си допрайвам автомобилите, ти знайко можеш ли.Ясно Ютюбаджия...Знайко..най великите ракето правачи са Роскосмос. Дааам но ти си на 19 годинки..и и ти се губят доста факти. Да та *** у писача анонимен... ти поне книжка имаш ли :) ***.То света почнал с една Тслъ ...хахха
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 6 години )
    Не тея двамата по-долу са ракетни инженери и не мож да ги впечатли 1 пикап... Те са разработили 3-те ракети носители на Tesla: Falcon 9, Falcon Heavy и Dragon. Те са за многократно използване и кацат сами след изстрелване - нещо което НАСА не можа да направи за 70 години:https://youtu.be/XcVpMJp9Th4?t=4m57sОтделно разработиха най-мощният ракетен двигател в историята на човешката раса:https://youtu.be/XcVpMJp9Th4?t=3m59sЗатва са толко надути
  • #3
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да ва е6а у разбирачите.Направи го ти по красив като си толкоз Отворен.
  • #2
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Ужасно недоразомение с пробег 800км от компютърната симулация
  • #1
    19 rate up comment 13 rate down comment
    FF ( преди 6 години )
    Страхотно, ето от такава грозотия има нужда светът.Браво на Мъско-балоня...