IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

Tesla и Porsche са отличниците в класацията Consumer Reports

Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

Американското издание Consumer Reports публикува резултатите от ежегодното допитане до своите читатели за това, които автомобили са им доставили най-голямо удоволствие и кои са ги разочаровали най-силно през изминалата 2017 г.

Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

При създаването на класацията, експертите от Cosumer Reports са изследвали само коли, придобити преди 3 години. Читателите е трябвало да ги оценят като пътно поведение, комфорт, дизайн и цена. Обръща се внимание също на работата на климатика и на аудио-системата. Освен това участникът в анкетата трябва да отговори дали би си купил отново автомобил от същата марка.

Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

Първите места в рейтинга са за колите, които най-много са се харесали на своите собственици. Това са продуктите на компаниите Tesla и Porsche, които бяха на върха и преди година. В топ 3 обаче сега влиза новата премиум-марка Genesis.

КЛАСАЦИЯТА ПО МАРКИ ЗА 2017 Г.


Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

В първата колона е класирането за тази година, а във втората - разликата от 2016 г. В третата е името на производителя, а в четвъртата - процентът на собствениците, доволни от колите си.


Трябва са се отбележи, че лидерите от предишната класация - Audi, Subaru и Toyota, сега губят позиции. От изданието уточняват, че в списъка липсват марките Alfa Romeo, Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati и Smart, тъй като за тях липсват данни.

Изборът на разочарованията обаче е много любопитен, като тук са посочвани модели, а не марки. На първо място в него, според клиентите в САЩ, е Mercedes-Benz GLA. Малкият кросоувър получава минуси за работата на автоматичната скоростна кутия, заради лошата видимост, шумния салон, твърдото окачване, както и заради високата базова цена.

Автомобилите, които зарадваха и разочароваха през 2017 г.

Сред най-гоемите разочарования попадат Nissan Sentra и Acura ILX. Те също не са се харесали на своите собственици. В първата десетка влизат още Chevrolet Trax, Nissan Versa Sedan, Dodge Journey, Infiniti QX60, Ford Transit Connect, Fiat 500 и Dodge Grand
Caravan.

Снимки: Производителите

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ne-none ( преди 6 години )
    Факт е, че поразяващата ръка на рено е на път да унищожи дългогодишния и трудно изграден имидж на известни и успешни фирми като Нисан и Митсубиши!И да ги сведе до собственото си жалко положение ...
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Препоръчвам ви да прочетете цялата статия в Consumer Reports. Забележките към споменатия модел на Инфинити са за неудобна задна седалка ;))), а към моделите на Нисан за евтини пластмаси в единия и мудно CVT в другия (каква изненада ;))). Не мисля че могат да се извадят генерални заключения от тази класация, по-скоро кои от какво е доволен/недоволен. Трябва да се има впредвид също така че продажбите на Ауди и Порше в САЩ са поне в порядък надолу от тези на Лексус и Инфинити ...
  • #4
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Нормално Т'сла си купуват само промити мозъци, и сектанти на Мъск, на тях каквото и да им кажеш е все тая. Горе долу същото важи и за Порше.
  • #3
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Некачествена е.
  • #2
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Страшен коментар без сиво вещество.Те американците харесват повече Ферари от ауди, но колко са продажбите на всяка.То и българите харесват само марката Бугати, но не си я купуват!
  • #1
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Ха-Ха-Ха! ( преди 6 години )
    Дори и хамериканците започнаха да харесват Ауди повече от Тойота,Хонда и Субару. Бавно и полека, но неотменимо върви и тяхното цивилизоване в света на автомобилите!