IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един супер автомобил от Италия

Сигурно скоро не сте виждали 2,6-литров 8-цилиндров мотор

Още един супер автомобил от Италия

В Италия ще се появи още един супер автомобил, който е получил името SerpaS и е дело на дизайнерския център Camal Studio, основан през 2008 г. от бивши служители на FIAT, Ferrari и Bertone. Но в случая дизайнерската компания работи по поръчка на тунинг ателието Aznom of Monza, което всъщност стои зад проекта.

Още един супер автомобил от Италия

Спортният автомобил е висок едва 1025 мм с ролбара над главата на водача, дължината му е 4079 мм, а широчината – 1763 мм. Теглото на автомобила ще е под 900 кг, гарантират от Camal Studio, като вече е потвърдено, че купето ще е алуминий, а огромната част от аеродинамичните елементи, включително предния сплитър и дифузьора, ще са от въглеродни сплави.

Още един супер автомобил от Италия

За задвижването на SerpaS ще се грижи 2,6-литров 8-цилиндров двигател с мощност 363 к.с. при 10 300 об/мин. Максималният въртящ момент на мотора е 276,5 Нм, а динамичните показатели на автомобила все още не са обявени, както и цената на колата. Интересното е, че италианците се връщат философията на 50-те години, когато дори 1,5-литрови мотори са били с по 8 цилиндъра. През 2020 г.  трябва да се появи и електрическата версия на SerpaS.

Още един супер автомобил от Италия

Всеки един от клиентите на Aznom of Monza ще получи право да наблюдава сглобяването на автомобила му и ще получи инструктаж за това как да управлява новата си кола, като обучението ще е на пистата „Монца”.

Тагове: serpas
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Истинска спортна кола а бе чудя се тия клишета в ке.е.а докато с.р.те ли ги мислите.*** коптора бутален!Ще цъфнат на тезгяха за фалит както другите ко.т.ри маСерати Алфа Умрело и Ланча.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    turbo ( преди 6 години )
    Това е истинска спортна кола!Лека,без покрив и с високооборотен атмосферен мотор!Чудесна е!
  • #2
    4 rate up comment 22 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Оше един ке.д.еф от Италия.Тия не разбраха ли че просто ел двигателя обезмисли всички цилиндри литри и други глупости.Що не си гледат Монтепулчаното ами се занимават с технологии при положение че винаги са били една аграрна държава тия?!
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    miro ( преди 6 години )
    Много яка кола, интересна концепция за мотор. Със сигурност ще остане доста неоценена. Съвременният шофьор е свикнал с висок въртящ момент от ниски обороти, а тук идеята е сьвсем друга. Малко е олд скуул. Трябва натура на спотрен шофьор, да извлече това което е необходимо от мотора.