IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin се подсилва сериозно

Британците взеха главния пилот на McLaren и топ-инженер от Alfa Romeo

Aston Martin се подсилва сериозно

Компанията Aston Martin се развива отлично в последните месеци. Ако през 2013 г. операционната печалба беше едва 1,5 млн. паунда, то през 2016 г. тя достигна 16 млн. паунда. Излизането на модела DB11 значително повиши интереса – с цели 67%, към колите на марката, а предстои и старт на продажбите на новото купе Vantage.

Aston Martin се подсилва сериозно

Британците готвят и други новости за клиентите си – първия в историята на компанията кросоувър, както и серия от автомобили със средно разположение на мотора. Първият от тях е Aston Martin Valkyrie, който ще бъде последван от конкурент на Ferrari 488 GTB и Lamborghini Huracan.

Aston Martin се подсилва сериозно

Вече е ясно и кой ще „учи” тези автомобили да въртят. Това е бившият главен пилот на McLaren – Крис Гудуин (на снимката), който има огромен опит като състезател. Англичанинът е карал в почти всички шампионати на писта, с изключение на Формула 1, като през 1997 г. започва работа в McLaren. Там той е настройвал всички съвременни коли на марката, в това число хибрида P1, новия модел Senna и бъдещия флагман на марката BP23.

Aston Martin се подсилва сериозно

Освен Гудуин работа в Mclaren започва и един от водещите инженери на концерна FIAT – Симоне Рицуто (на снимката). Италианецът е специалист по спортни автомобили, като е работил за Alfa Romeo и Maserati.

Снимки: McLaren, Aston Martin, FIAT

Тагове: aston martin mclaren
0 от 500