IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tестват нов силов агрегат в кола на Tesla (ВИДЕО)

Канадска фирма показа как върви Model S с три електромотора

Tестват нов силов агрегат в кола на Tesla (ВИДЕО)

Канадската компания Magna публикува видео с изпитанията на Tesla Model S, който е оборудван с нов силов агрегат. Във видеото машината с 3 електромотора дрифтира на писта и върху сняг, а също така се тества на стенд.

Tестват нов силов агрегат в кола на Tesla (ВИДЕО)

Новият силов агрегат, разработван от Magna, се нарича „etelligentDrive”. При тестовия Model S се използват два електромотора на задната ос и един на предната. Всеки двигател развива 140 кВт, като сумарната мощност на системата е 571 к.с.

От компанията обявиха, че самият агрегат е толкова компактен, че заема същото място, което и двата електромотора в стандартната Tesla Model S. Инженерите на Magna са категорични, че разработката им се справя по-ефективно с разпределението на въртящия момент, като прави автомобила по-стабилен на пътя.



Премиерата на новия прототип, построен на базата на Tesla Model S, ще се състои на изложбата за потребителска електроника CES в началото на 2018 г. Дали обаче агрегатът ще бъде използван за този и други електромобили, предстои да се разбере.

Снимки и видео: Magna

Тагове: tesla model s magna
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Щом и имена като Magna почнаха да си правят реклама на гърба на Тесла...
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Magna произвеждат предавателни кутии и задвижвания от много години за големите производители на автомбоили - ествестно че това целта му е да влезе в масова употреба.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тинтирито пак не си е пило хапчетата днес и още двата пръста са му в контакта и поради тази причина мрази много електричките.Как е Пасатора тинтири? Пак ли не ще да запали няфтовата ти печка? Драсни и клечката на тая *** и да видиш как от ряз ще запали, че чак и ще свети. Цяла нощ ще се греете в махалата. После сложете найлони на отворите на прозорците, за да не ви духа, като е ползвате за външна тоалетна.И направи снимки,защото след време можеш дя се хвалиш на дуцата си какъв ке-*** си имал
  • #5
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Минтирит ( преди 6 години )
    "от: Тинтири-минтири( преди 1 час )тая шитня има нужда от повече пробег и повече екология - не от мощност!"Твоята кола колко по екологична е от една Tesla? Ти като както винаги зареждаш за 20 лв, колко ти е пробегът до следващо зареждане? Tesla изминава 500 километра с по-малко от 20 лв, защото пълни догоре с 12 лв.
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (Само най големите загубеняци полу мъже и разни *** се кефят на това нещо.Демокрацийка.)Само някви мрънкащи женички дето се пукат от злоба все пак колата е американска няма да пропуснат да се изтропат под всяка статия нали трябва да покажат че са мъжкарани и защитават родината естествено да добавим че само Теслата е ГеЙсКа а другите електромобили все пак не са толкова геЙски
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Не успях да се съсредоточа достатъчно, че да схвана идеята в заявлението: "От компанията обявиха, че самият агрегат е толкова компактен, че заема същото място, което и двата електромотора в стандартната Tesla Model S." Моля помогнете Медия. Иначе схванах, че 3 е повече от 2, но вероятно най-добре ще е с 4.
  • #2
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    тая шитня има нужда от повече пробег и повече екология - не от мощност!
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    mlad elen ( преди 6 години )
    Началото на 2017г ще бъдем свидетели на изложбата. Днес бг са залепнали здраво :)