IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler и Chery стигнаха до споразумение за малкия автомобил

Все повече експерти твърдят, че компактните автомобили са бъдещето на автомобилостроенето.

Chrysler и Chery стигнаха до споразумение за малкия автомобил
Това звучи логично в условията на нарастващ трафик, растящи цени на горивата и по-строги норми за вредни емисии от автомобилите. Това кара и фирма като Chrysler, която няма голям опит при малките автомобили, да се кооперира с китайския производител Chery, за разработката на малък автомобил. 


Това ще бъде автомобил обозначен като A1.Този модел ще бъде продаван на различните пазари под марката на Chery или на Dodge. Още следващата година трябва да се появи, първо на пазара в Мексико, а през 2009 г. ще бъде и на пазара в САЩ. 

Колата е с доста привлекателна цена – 7 000 долара (около 5 250 евро). На някои пазари обаче, включително и на американския, се очаква цената да нарасне поради увеличеното оборудване за безопасност. 

Сделката между Chrysler и Chery се готви отдавна, но на няколко пъти беше отлагана поради проблемите около отделянето на Chrysler от Daimler и поради опасения от американска страна, че китайците не могат да отговорят на стандартите на Chrysler. Сега различията очевидно са преодолени и остава да видим съвместния малък автомобил още идната година.
0 от 500