IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati спря работа до средата на януари

Паузата се дължи на слабите продажби на марката

Maserati спря работа до средата на януари

Италианската марка Maserati няма да произвежда автомобили до средата на януари, за да не се натрупват твърде много готови коли – както в компанията, така и при дилърите. Това беше официално обявено днес, като производството беше спряно в края на миналата седмица.

Maserati спря работа до средата на януари

В Груляско, където Maserati произвежда Ghibli и Quattroporte, производствената пауза ще продължи от 15 декември до 15 януари. Миналата година заводът почива три седмици, като в паузата отново влязоха коледните и новогодишните празници. Заводът „Мирафиори” в Торино пък ще почива от 20 декември до 15 януари, като там се произвежда SUV моделът Levante. Миналата година работниците тук почиваха само един ден повече извън празниците в края на годината.

Най-кратка ще е паузата за завода в Модена, където се сглобяват Granturismo и Grancabrio – тук производството беше спряно на 15 декември и ще бъде подновено на 8 януари, но това е и производствената мощност на Maserati с най-малък капацитет. Спадащите продажби на Maserati в Китай се оказаха основната причина за спирането на производството.

Очаква се годишното производство на марката да достигне 46 000 коли тази година, което е леко увеличение в сравнение с 2016. За първите 9 месеца производството се вдигна с 40% до 35 500 бройки, но след това дойде забавянето на продажбите в Китай, допълнено от спада на продажбите в ЕС с 4% и в САЩ с 15%.

Износът на Maserati за Китай за октомври е спаднал до 750 коли или с 67%, но тези данни все още не са потвърдени официално от компанията.

Серджо Маркионе обяви, че очаква през 2018 година продажбите на Maserati да достигнат 75 000 бройки с лансирането на три нови модела. Но купето и кабриолета Alfieri, които трябва да заменят Granturismo и Grancabrio се забавиха, а третият нов модел все още е тайна.

Тагове: maserati levante
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 6 години )
    Естествено че за нищо не стават.Италианците са аграфни хора даже не знам как са съумяли да произведат нещо повече от сенокосачка.Така или иначе с електрификацията ще се обезмислят спортните им В12 шлепове а при обикновените коли са гола вода!
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    @Радев, че те прехвалените като качество на сглобката и материалите доскоро бяха с евтини и твърди пластмаси в базовите си модели. Че и сега е така например с Поло. Иначе ако питаш немеца, това е еталона за малък автомобил. Еталон, ама само да доплатиш 100% над базовата цена. Преди 1-2 седмици чета за 100 000 км тест на Ауди А6 от Аутомотор...ами хората постоянно се оплакват от тракащи и дрънчащи звуци. Аз пък се чудя, как пък Ауди е световния еталон за качество на материали и сглобка.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До Радев ( преди 6 години )
    Те самите не се разбират!
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Не ги разбирам феновете на тази марка. Скоро се возих на предишното Куатропорте - евтини палстмаси, друсащо окачване, тегава техника. И всичко това на цената на Порше. Е нема начин.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    sorry ( преди 6 години )
    обеЗсмислиха! Двата бутона са много близко на клавиатурата.
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Те обесмислиха ( преди 6 години )
    Мазерати с Алфа Ромео Джулия. Всъщност провалиха се продажбите и на двете марки.
  • #2
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хa-ха. Ламборгини построих нова завод и се разширяват заради Urus, великите италиански инженери и мениджъри се провалят. Дори китайците ги избягват вече.
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно масовите продажби на марката в България не им помагат. Българина не си пада по рено и дачия само бмв, мерцедес, бугати, порше, ламбо, ферари