IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda продължава да бие рекордите си по продажби

Ноември стана най-силният месец в историята на марката

Skoda продължава да бие рекордите си по продажби

Чешкият производител Skoda продължава да подобрява рекордите си по продажби на нови автомобили. През изминалия ноември компанията е продала 114 600 коли в цял свят, като това е най-силният месец в историята на марката.

Skoda продължава да бие рекордите си по продажби

В сравнение с ноември 2016 г. продажбите на Skoda по света са се увеличили със 17,5%. Най-голям ръст е отчетен в Индия – с цели 43%. Следват Китай (+23,4%) и Европа (+12,2%). Именно на китайския пазар е записано и още едно рекордно постижение – за миналия месец дилърите са реализирали повече от 37 000 машини.

„От резултатите се вижда, че Kodiaq вече е заел солидни позиции на пазара. Освен това сме много доволни от успешния старт на Karoq. Тези два модела са част от стратегията на Skoda за разширяване на гамата SUV-модели, които предлагаме”, коментира членът на Съвета на директорите на Skoda – Алан Фави, който отговаря за продажбите и маркетинга.

Статистически погледнато от началото на годината двата новия SUV-модела на чехите са увеличи продажбите на марката в този сегмент с 50%. Според Фави, тези показателите ще се увеличат, тъй като Karoq все още навлиза масово на пазарите и интересът към него е сериозен.

Снимка: Skoda

Тагове: karoq kodiaq skioda
0 от 500