IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Инженери напуснаха BMW, за да правят супер-кросоувър

Моделът на Byton Electric въвежда нов клас на пазара – SIV

Инженери напуснаха BMW, за да правят супер-кросоувър

Група бивши инженери на BMW създадоха нова компания - Byton Electric. Нейният първи модел е Byton SIV, който ще бъде представен по време на изложбата за потребителска електроника CEV, откриваща се на 7 януари в Лас Вегас.

Инженери напуснаха BMW, за да правят супер-кросоувър

Щаб-квартирата на новия производител е в Нянкин (Китай), където е и заводът на компанията. Тя има офиси в Пекин, Шанхай, Мюнхен и Калифорния. В Byton имат намерение да въведат нов клас кросоувъри на пазара – SIV, който се превежда като Smart Intuitive Vehicle.

Названието показва, че в случая става дума не просто за електромобил, а за умен електромобил. Той ще получи система за автономно управление от трето ниво, която ще може лесно да се модернизира до четвърто и пето ниво. Дължината на Byton SIV е 4800 мм, а междуоситето - 2950 мм, тоест той е близък по размери до Nissan Murano и Volkswagen Touareg.

Кросоувърът ще се предлага в две модификации – с батерии с капацитет 60 кВт/ч и 90 кВт/ч. В първия случай пробегът ще е 350 км, а във втория – 500 км. Специална система за „бързо зареждане” ще позволява добавяне само за 10 минути на заряд, осигуряващ 120 км.

Инженери напуснаха BMW, за да правят супер-кросоувър

Една от особеностите на Byton SIV е отсъствието на приборен панел. Вместо него е поставен екран с дължина 1250 мм и височина 250 мм. Пред шофьора има тъч-скрийн, от който той командва системите на електромобила. На големия екран излиза разнообразна информация – от новини и показания на навигациията до филми. Мултимедийната система е закачен към облак и приема данни със скорост 1000 мбит/с.

Производството на „умния” електромобил ще стартира през 2019 г., като се очаква първоначално той да се продава в Китай, а година по-късно ще стартира и експорт за САЩ и Европа. Цената на модела ще е около 40 000 евро.

Снимки: Byton Electric
 

Тагове: bmw byton electric siv
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    сметката за ток ( преди 6 години )
    В момента компаниите не смогват с производството на батерии... Произведените електромобили са само 0,5% от общия брой. Няма как да ги бъде тия дистанционни. Да не говорим какво трябва да стане с елекропреносната мрежа. Колко електроцентрали трябва да се построят. Всеки ДВГ е малка електроцентрала. На земята има 1,2 милиарда автомобила! НЯМА КАК! Драпат напреде електричките и тва е! Даже замърсяват колкото автомобили ДВГ поради много фактори.
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И вместо мека въздушна възглавница, последното нещо, което ще мине през главата на шофьора, ще бъде email адреса му...