IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM може да се върне в Европа

Американският гигант ще предлага нови услуги на Стария континент

GM може да се върне в Европа

В последните няколко години американският гигант General Motors се изтегли напълно от Европа – първо извади от Стария континент популярната си марка Chevrolet, а тази година продаде Opel на PSA.

GM може да се върне в Европа

Но според главния изпълнителен директор на компанията Мери Бара завръщането в Европа е възможно, макар и с предлагането на мобилни услуги и/или технологии за автономно придвижване.

„Нищо не ни пречи да се върнем в Европа – обясни тя на събитие, организирано от Automotive Press Association. – Това е напълно възможно.”

В момента GM се опитва да промени имиджа си на традиционен автомобилен производител, който от време на време трябва да бъде спасяван от банкрут с парите на американските данъкоплатци и се бори да намери място сред технологичните компании, които сочат пътя за развитието на индустрията.

Бара вече посочи, че GM ще продължи да инвестира сериозно в автономни автомобили, електромобили и услуги за споделена експлоатация на автомобили.

Компанията показа автономен вариант на Chevrolet Bolt през ноември в Сан Франциско и обяви, че през 2019 г. ще включи такива возила в програма за споделяне на електромобили.

Тагове: gm chevrolet
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    На никой не липсвате.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Без германските инженери..Трудно ще се върнат, където и да..Наистина ще се променят. От световен играч, ще станат локален. 2.8 милиона от общите продажби на ГМ са опели и ребрандирани опели..А те се лишиха от това. Малко се съмнявам, че тази другарка знае какво прави, но пък може и да е прекалено умна
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За всички е ясно, че тази фирма освен в САЩ другаде не може да пробие. За съжаление с техните експерименти затриха готини компании.Опитват се да мислят на едро, но им куца практическото приложение на идеите.В Европа са символ на най-ненадеждните коли. Да си продават там (САЩ) на реднеците и да не съсипват повече европейски фирми.Ако и Ford се изтеглят Европейския автомобилен парк ще е по добър.ПП Китайците се оказват по добри стопани :)
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Теа хамериканце .. ( преди 6 години )
    дойдоха, разсипаха две европейски марки с история като СААБ и Опел, а сега пак щели да се връщат!?Аре нема нужда!
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    Моля ви, не се връщайте
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    В Европа има много държави с различни регулации относно МПС, с които автопроизводителите трябва да се съобразяват. Много модели се предлагат само за Европа за да покриват изискванията на клиентите тук. В Америка например има много пикапи докато в Европа са символичен брой. Явно ГМ са преценили, че не им е рентабилно да продават тук.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    За марки като Кадилак и Буик в Европа място няма. Просто няма как да изместят Мерцедес, БМВ и Ауди (Кадилак) и Фолксваген, Шкода и Опел (за Буик). Но ако пуснат моделите на Шевролет, мисля, че ще имат успех. Корвет, Камаро, Тахо и Силвърадо. А предлагат и по-малки пикапи. Защото изброените модели са такива, със собствен чар и история. А напоследък показват, че могат да се съревновават и дори да бият, най-големите имета в бранша (Порше, Ферари, Ламборгини и т.н.).
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Някой си ( преди 6 години )
    Хич не се връщайте, тъкмо се отървахме от вас! Продавайте си глокниците в Америка - достатъчно *** има там да ви купуват щайгите!!